Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L’Escorxador esdevindrà epicentre de la cultura urbana aquest cap de setmana amb l'X-Corxador Fest9/11/2018

Per segon any consecutiu, els joves de la Taula Jove i el Departament de Joventut de l’Ajuntament d’Olesa han organitzat l’X-Corxador Fest, un festival on el grafit, l’skate la dansa i la música urbana seran els protagonistes.La proposta, dirigida específicament al col·lectiu jove, arriba enguany amb un nou format: si l’any passat les activitats es van concentrat totes en una sola jornada, aquest 2018 el programa s’ha desplegat al llarg de tot el cap de setmana. 

 

En l’edició de l’any passat, aquesta iniciativa sorgida arran una proposta del jovent olesà, va acabar esdevenint la inauguració oficial de l’Escorxador, un edifici municipal que s’acabava de remodelar i condicionar per acollir activitats com aquestes. La valoració va ser molt positiva, i aquest 2018, les persones impulsores han decidit tirar altre cop endavant aquest festival.

 

L’X-Corxador Fest tindrà lloc al llarg de tota la tarda de dissabte i diumenge. La tècnica de Joventut de l’Ajuntament d’Olesa, Eli Pinyol, ha detallat que les activitats de dissabte aniran enfocades al món del rap i del hip hop, i que ja diumenge serà especialment el torn de l’skate. Concretament, dissabte a les 5 de la tarda es podrà aprendre a ballar break dance i prendre part d’una jam session, ja entre les 6 i les 8 del vespre. Tot seguit hi haurà una exhibició de dansa urbana a càrrec de la instagramer i ballarina @emma_art90s i D-Kann. Durant tota la tarda, diversos grafiters i grafiteres pintaran un gran mural a l’Escorxador i el Bloc Juvenil s’encarregarà d’oferir servei de bar. A partir de les 10 de la nit, música amb els grups Piezas y Jayder, Pure Nigga – FMP Crew i El Gremio de Poetas.

 

Diumenge tindrà com a protagonista l’skate, amb una competició d’aquesta disciplina a la tarda com a plat fort. Durant el matí, s’instal·laran diverses rampes per practicar l’skate dins l’Escorxador, i ja a la tarda tothom qui ho vulgui podrà prendre part del concurs. La competició es dividirà en dues categories: una per a menors de 16 anys, amb premis pels tres primers classificats —que s’enduran material divers—, i una pels més grans de 16, amb un primer premi de 300 euros, un segon de 200 i un tercer de 100. També hi haurà guardons especials per qui faci el millor truc o  “ollie”, amb un únic premi en material.

 

Eli Pinyol ha recordat que la proposta va sorgir ara fa un any dels mateix jovent olesà, i que, arran de la bona acollida que va tenir tant en assistència com en implicació de les persones joves en fer-lo possible, enguany no hi ha hagut cap dubte en programar la segona edició d’aquest festival.  De fet, malgrat comptar amb el Departament de Joventut com a organitzador, ha estat el mateix col·lectiu de joves qui s’ha encarregat de preparar i dissenyar el festival. Per Pinyol, és un projecte que cal seguir potenciant perquè “està creat directament pel jovent”.

 


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017