Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L'Ajuntament d'Olesa vol potenciar la participació ciutadana a través de la nova plataforma digital "Decidim"8/11/2018

El consistori olesà vehicularà tots els seus processos de participació a través d'aquesta nova eina, desenvolupada per la Diputació de Barcelona. El primer gran procés que es farà amb "Decidim" serà el de pressupostos participatius.Amb l’objectiu de facilitar i potenciar la participació ciutadana en els afers municipals, l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat disposa de la nova eina digital “Decidim”, creada per la Diputació de Barcelona, a través de la qual vehicularà a partir d’ara tots els processos participatius que impulsi el consistori olesà. Un dels objectius d’aquesta nova eina telemàtica és la de facilitar la incorporació a la participació de persones que habitualment no participen en els afers municipals, i afavorir la realització de propostes concretes d’actuació per part de la ciutadania, així com la seva priorització. La primera de les consultes que es fa a través de la plataforma “Decidim” són les bases del pressupostos participatius, que serà el primer gran procés de participació ciutadana que es vehicularà a través d’aquesta eina.

 

La cap de participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Olesa, Montse Muñoz, ha destacat que aquesta eina representa “una transformació” en la manera d’entendre la participació ciutadana, apostant per una participació “des de tots els àmbits”. D’aquesta manera, la plataforma ofereix diferents possibilitats a la ciutadania: rebre informació, fer propostes que altres veïns i veïnes podran comentar, comentar propostes d’altres persones, adherir-se a aquestes propostes, i votar en processos participatius que es podran seguir pas per pas.

 

El primer gran procés de participació ciutadana que desenvoluparà l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat a través de l’eina “Decidim” serà el de pressupostos participatius, i que s’engegarà a finals d’any. De moment, però, la ciutadania ja pot opinar sobre les bases d’aquests pressupostos participatius, abans que siguin debatuts i aprovats al Consell de Barris. Un cop establertes les bases, s’obrirà el termini per presentar propostes, que tal i com es va fer fa dos anys, hauran de passar un filtre tècnic abans que la ciutadania pugui votar quines inversions s’han de tirar endavant. Tot aquest procés, que fa dos anys es va desenvolupar a través del web municipal i amb participació també de manera presencial, ara es farà íntegrament a través de la plataforma “Decidim”.

 

L’eina està connectada amb el padró municipal, i garanteix completament la confidencialitat de les dades de les persones que participin en els diferents processos, segons ha destacat Montse Muñoz. La plataforma permet entrar-hi a través d’una adreça web a consultar tota la informació que hi ha penjada i que s’anirà ampliant i actualitzant properament. Ara bé, per poder opinar i participar en els processos que s’impulsin des de l’ajuntament, cal registrar-s’hi. S’ha de fer a través de l’adreça https://decidim-olesademontserrat.diba.cat/ o bé anant a l’enllaç que es pot trobar a la portada del web municipal.

 

A partir d’ara, tots els processos participatius es faran a través de la plataforma “Decidim”. Com que l’objectiu és facilitar la participació de la ciutadania en tots els afers municipals, aquelles persones que no tinguin accés a les noves tecnologies o no sàpiguen utilitzar la plataforma podran votar o participar en les consultes a través de personal municipal, que els donarà d’alta i emetrà el vot per aquestes persones.

La cap de participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Olesa ha destacat que aquesta nova plataforma es considera molt positiva per potenciar encara més la participació ciutadana entre la ciutadania, ja que “es tracta d’una eina fàcil i còmoda d’utilitzar, en qualsevol moment i en qualsevol lloc a través d’un ordinador o un smartphone”.

 

 


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017