Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L'Ajuntament d'Olesa inverteix uns 150.000 euros en millores en les instal·lacions municipals de bàsquet7/11/2018

Està en fase de licitació el cobriment de la pista exterior del pavelló de bàsquet, on és previst que aquest mes de novembre també s'iniciïn les obres de reforma dels vestidors.L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat invertirà els propers mesos un total de 150.000 euros en millores a les instal·lacions municipals de bàsquet, concretament en el cobriment de la pista exterior i la reforma dels vestidors del pavelló. Actualment està en procés de licitació el cobriment de la pista exterior, i si no hi ha cap entrebanc, el Nou Bàsquet Olesa podrà disposar de la pista coberta abans de Setmana Santa. Aquest mateix mes de novembre també és previst que comencin les obres de reforma dels cinc vestidors del pavelló, segons ha destacat el regidor d’Esports, Jordi Martínez. Des del Nou Bàsquet Olesa, el seu president, Jordi Dalmases, s’ha mostrat molt satisfet pel fet que aquestes dues obres, molt reclamades pel club, per fi es tirin endavant.

 

El regidor d’Esports, Jordi Martínez, ha aclarit que el projecte que afecta la pista exterior de bàsquet “no és cap ampliació del pavelló sinó la cobertura de la pista”, una vella reivindicació del Nou Bàsquet Olesa que podria fer-se realitat, calcula el regidor, abans de la propera Setmana Santa. Concretament, i segons recull la memòria del projecte, que es pot consultar al web municipal, les obres contemplen la instal·lació d’una estructura de nau prefabricada i lleugera. Es tracta d’una construcció principalment d’alumini molt simple i lleugera, de ràpida instal·lació. El mateix projecte també indica que aquesta solució per al cobriment de la pista exterior “es considera idònia per cobrir les necessitats immediates dels usuaris del club de basquet” i també una oportunitat de dotar l’Ajuntament “d’una estructura amb característiques suficientment flexibles per a poder reinstal·lar en un altre àmbit en un futur que ho requereixi, ja que la zona d’equipaments no està totalment desenvolupada”.

 

A més, el cobriment de la pista també permetrà a l’ajuntament d’Olesa redistribuir els horaris de pista coberta a altres equipaments com ara el pavelló Sant Bernat. Segons Jordi Martínez, la redistribució encara serà més positiva quan també es pugui trobar un espai fix per al Club de Gimnàstica.

 

Una actuació important que també s’ha d’engegar aquest mes de novembre al pavelló municipal de bàsquet és la reforma dels vestidors, una reclamació del club i les famílies dels jugadors i jugadores. Jordi Martínez considera que amb aquestes dues actuacions s’haurà donat resposta a les principals reclamacions del club, després que l’estiu passat també es fessin actuacions per a la millora de la seguretat de jugadors i jugadores i el públic, amb la instal·lació de protectors a les parets de la pista i a les baranes de les grades. Quedaria pendent millorar, en un futur, la resta d’espais del pavelló, com ara els despatxos i el petit gimnàs que hi ha.

 

Per la seva banda, el president del Nou Bàsquet Olesa, Jordi Dalmases, s’ha mostrat satisfet per la consecució de dues actuacions molt reclamades pel club, sobretot el cobriment de la pista exterior. Dalmases ha recordat que quan es va fundar el club, el 2013 (després de la desaparició de l’antic Club de Bàsquet Olesa i que el pavelló passés a ser municipal) inicialment es va demanar que s’ampliés i es cobrís l’espai exterior, projecte que es va veure que seria inviable pel seu elevat cost. Per aquesta raó el club va proposar que es tirés endavant una solució més econòmica.

 

Precisament, ha dit Dalmases, que l’obra sigui més senzilla permetrà també agilitzar el temps d’execució, que s’estima en dos mesos aproximadament. D’aquesta manera no es perjudicarà massa els entrenaments, tot i que igualment el club haurà de buscar una alternativa, ja que actualment els equips fan el 50% dels entrenaments en aquesta pista exterior. Malgrat això, des del Nou Bàsquet Olesa valoren molt positivament per es tirin endavant les reclamades obres de la pista exterior i la reforma dels vestidors.

 

Com que inicialment el Nou Bàsquet Olesa havia contemplat la possibilitat de col·laborar econòmicament en el projecte de cobriment de la pista, ara que és l’ajuntament qui finança tota l’obra el club es farà càrrec de renovar l’equipament de la pista, com ara adquirir cistelles noves i fins i tot no descarta la possibilitat de renovar el terra.

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional