Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat treballa per intentar reobrir la piscina coberta aquest hivern14/9/2018

En una reunió amb usuaris i usuàries de l’equipament celebrada aquest dijous al vespre, l’Equip de Govern va donar informació detallada sobre els motius de la rescissió del contracte amb l’empresa que feia les obres i les alternatives que hi ha damunt la taula per intentar obrir la piscina cap al gener encara que no hagin acabat encara les obres.L’alcaldessa d’Olesa, Pilar Puimedon, així com els regidors d’Esports i Obres i Edificació, Jordi Martínez i Miquel Riera respectivament, han assegurat que tota la maquinària administrativa i jurídica de l’Ajuntament està treballant intensament per tal de reprendre al més avist possible les obres del nou mòdul de vestidors de la piscina coberta municipal, després de la rescissió del contracte amb l’empresa C. J. R. S.L, amb l’objectiu que, si és possible, l’equipament es pugui obrir cap al mes de gener encara que els treballs no estiguin enllestits. Així ho han afirmat en la reunió amb els usuaris i usuàries de la piscina coberta celebrada aquest dijous al vespre en un saló de sessions ple a vessar.

 

Des de l’Equip de Govern s’ha volgut oferir amb la ciutadania tota la informació sobre les raons de la decisió de rescindir el contracte d’obres, una decisió que, han afirmat, no haurien volgut mai haver de prendre, i que s’ha viscut “des del neguit”, segons ha afirmat el regidor d’Esports. Ara bé,  presa la decisió, la maquinària municipal ha donat prioritat a aquest assumpte per intentar reprendre les obres si és possible abans que finalitzi el mes de setembre i també està estudiant diferents alternatives per intentar obrir l’equipament cap al desembre-gener.

 

En aquest sentit, Martínez i Riera han explicat que amb la nova empresa que sigui contractada s’estudiaran dues possibilitats: que s’instal·li primer tota la maquinària que permet el funcionament de la piscina per tal que aquesta pugui funcionar mentre es fan els nous vestidors (amb vestidors en mòduls prefabricats); o bé, si no és possible fer primer aquesta actuació, contractar els mòduls de vestidors i la maquinària instal·lant-ho tot de manera provisional a l’exterior. Serà la primera de les qüestions que es lligarà amb la nova empresa adjudicatària, amb qui també es vol establir una temporalització ajustada de la consecució dels treballs que queden per fer.

 

Quant a la rescissió del contracte, des de l’Equip de Govern s’ha admès que suposa una contrarietat per a l’Ajuntament, perquè la durada prevista de les obres ja era ajustada per intentar afectar el mínim possible les persones usuàries.

 

Al concurs s’hi van presentar quatre empreses, i va guanyar C.J.R. S.L., que va iniciar les obres a finals del mes de maig. Al juliol, però, la direcció d’obres i els Serveis Tècnics van poder constatar com l’empresa no podria acomplir els termes del contracte. Segons ha explicat el regidor d’Obres i Edificació, Miquel Riera, el projecte determina que el nou mòdul de vestidors s’havia de fer amb uns mòduls prefabricats que s’havien d’encarregar amb prou temps per poder acomplir els terminis. Al juliol l’empresa constructora va entregar una documentació a l’Ajuntament conforme havia encarregat aquests mòduls prefabricats, però els Serveis Tècnics van poder comprovar que l’encàrrec no s’havia formalitzat. Per aquesta raó el mes d’agost els Serveis Jurídics de l’Ajuntament van iniciar el procediment per a la rescissió del contracte.

 

Arran les preguntes d’alguns usuaris i usuàries sobre el procés d’adjudicació de les obres, el regidor Miquel Riera ha assegurat que l’empresa C.J.R. S.L. acomplia tots els requisits tècnics i econòmics exigibles segons la Llei de contractes, i a més, va ser la que va presentar millor oferta. En aquest sentit, l’alcaldessa va insistir aquest dijous que l’adjudicació es va fer “seguint tota la normativa legal”, a l’igual que s’ha seguit ara per rescindir el contracte de manera unilateral. La rescissió porta de la mà el procediment jurídic per retenir la garantia dipositada per l’empresa, i si s’escau, reclamar danys i perjudicis.

 

Paral·lelament, l’Ajuntament ha avançat contactes amb la resta d’empreses que es van presentar al concurs per tal que, un cop es pugui adjudicar de nou, la nova empresa responsable de les obres ja tingui tot previst per iniciar els treballs a un bon ritme des del primer dia. Miquel Riera ha detallat que, un cop es puguin reprendre els treballs, la durada de les obres seria d’uns sis mesos. Per tant, es vol intentar veure si és possible compaginar les obres amb l’ús de la piscina a partir del desembre-gener. Ara per ara, però, no es pot precisar si serà possible optar per alguna de les dues alternatives plantejades.

 

A la vegada, l’Ajuntament també està tramitant el retorn de les quotes dels darrers mesos als usuaris i usuàries de la piscina coberta. Dels 280 abonaments que tenia la piscina coberta, el retorn de 137 ja s’està tramitant (els que ho van sol·licitar) i a la resta se’ls està trucant per gestionar el retorn. Per a aquests casos, la setmana del 17 al 28 de setembre personal del departament d’Esports atendrà a l’OAC les sol·licituds de retorn en el següent horari: de dilluns a divendres, de 8.30 a 14.00 h i dimarts i dijous també de 16.00 a 19.00 hores.

 

Properament també es convocarà una reunió amb els centres educatius que fan activitat a la piscina coberta per buscar possibles alternatives. L’alcaldessa també ha assegurat que, tan bon punt es tingui informació més concreta sobre l’empresa que continuarà les obres i el Planning de treball, així com de l’alternativa escollida per intentar obrir l’equipament, es tornarà a convocar els usuaris i usuàries per informar-los.

 

Precisament, alguns assistents a l’acte han preguntat sobre la possibilitat que l’Ajuntament arribi a un acord amb altres ajuntaments per poder fer ús de piscines cobertes veïnes a un preu especial i fins i tot de muntar un sistema de transport per facilitar l’accés a aquests equipaments a les persones que no disposen de vehicle privat.

 

En aquest sentit, si bé arribar a acords sobre preus es veu difícil, l’Ajuntament no ha descartat que, si hi ha prou demanda, es pugui organitzar des de l’Ajuntament un sistema de transport.

 

Reunió amb el Director General d’Esports de la Generalitat

D’altra banda, també aquest dijous l’Equip de Govern es va reunir amb el Secretari General d’Esports de la Generalitat, GERARD Figueras, per parlar sobre la necessitat de finançament per a les properes fases d’aquesta obra i les necessitats dels equipaments esportius locals. El regidor d’Esports, Jordi Martínez, ha avançat que des del Consell Català de l’Esport descarten cap subvenció fins, com a mínim, el 2019. Jordi Martínez ha recordat que la remodelació de la piscina coberta s’emmarca dins un projecte ampli d’intervenció a la zona esportiva que, pel seu cost, s’ha de fer per fases.

 

En aquesta primera fase el projecte contempla bàsicament l’enderroc dels vestidors antics de la piscina coberta per fer-ne uns de nous, amb un import total de 857.000 euros. Les properes fases necessiten el finançament del Consell Català de l’Esport. La segona preveu adaptar a la normativa el nou vas de la piscina, renovar-ne els revestiments, la il·luminació, les obertures i eliminar les humitats. Es calcula que els treballs tindran un cost d’uns 600.000 euros. Finalment, la tercera fase consistirà a aixecar una planta superior sobre els nous vestidors de la fase 1. Aquest nou edifici tindrà diverses sales per a l’activitat de fitnes, sala de musculació i de maquinària i altres usos individuals i col·lectius. El cost d’aquest darrera fase s’estima en uns 500.000 euros. A més a més, també es preveu actuar a l’aparcament i els vestidors de la pista d’atletisme. Segons Jordi Martínez, l’Ajuntament en cap cas renuncia al projecte i per tant, lluitarà per fer-lo possible.

 

Des de l’Equip de Govern han insistit que en tot moment s’informarà als usuaris i usuàries de la piscina coberta sobre el desenvolupament de l’obra.


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017