Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Un total de 4.137 d’infantil, primària i secundària comencen el curs escolar 2018-2019 a Olesa12/9/2018

L’arrencada del curs ha coincidit amb la posada en marxa dels nous camins escolars a les escoles Puigventós i Povill i de dues zones de “Petó i adeu” que permeten a les famílies estacionar el vehicle en aquests espais durant dos minuts en horari restringit. La mesura ha estat en general ben rebuda per les famílies.Un total de 4.137 alumnes d’infantil, primària i secundària han iniciat aquest dimecres a Olesa el nou curs escolar 2018-2019 en els diferents centres educatius públics i concertats del municipi, concretament 2.765 d’infantil i primària i 1.372 d’ESO. Des del departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Olesa han destacat que l’inici de les classes s’ha desenvolupat amb total normalitat.

 

L’arrencada del curs ha coincidit amb la posada en marxa dels nous camins escolars a les escoles Puigventós i Povill i de dues zones de “Petó i adeu” que permeten a les famílies estacionar el vehicle en aquests espais durant dos minuts en horari restringit. La mesura en general ha estat ben rebuda per les famílies i els equips docents dels dos centres, si bé el primer dia encara hi ha hagut pares i mares que desconeixien el funcionament d’aquestes zones d’aparcament limitat a dos minuts. Per aquesta raó, agents de la Policia Local i les agents cíviques han estat present a les entrades i sortides del matí per donar informació a les famílies, si bé l’objectiu de l’Ajuntament d’Olesa és que les famílies optin per portar els nens i nenes fins a l’escola a peu i facilitar que a partir de certa edat l’alumnat pugui anar sol a escola amb seguretat seguint els camins escolars.

 

La creació de Camins escolars no s’aturarà amb les escoles Puigventós i Povill. De fet, al voltant de totes les escoles s’han instal·lat elements pacificadors del trànsit, i mica en mica s’anirà fent projectes específics per a la resta de centres escolars.

 

Mateix nombre d’aules, més oferta formativa

Olesa de Montserrat ha arrencat el nou curs escolar 2018-2019 amb els mateixos grups d’infantil, primària i secundària que el curs passat.  Sí hi ha novetats pel que fa a infraestructures i oferta formativa. Un dels instituts públics, l’institut Creu de Saba, ha iniciat avui el curs amb el paviment de l’edifici totalment renovat, després d’haver estat en obres tot l’estiu. Ara bé, el centre resta a l’espera de que es tirin finalment endavant les obres de l’ala de batxillerat, després que, a finals de l’any passat, la Generalitat per fi donés llum verda al projecte.

 

L’institut Creu de Saba va començar a funcionar el curs 2007-2008, plantejat com un centre d'Educació Secundària Obligatòria de tres línies, tot i que estava prevista l'ampliació de l'edifici per a poder impartir ensenyaments de batxillerat. Posteriorment es va afegir el batxillerat, però l’ampliació no es va arribar a fer, fet pel qual aquests estudis s’imparteixen des d’aleshores en barracons. Ajuntament i institut, però, no han deixat de reclamar en els darrers anys que la Generalitat enllesteixi l’edifici i fa uns mesos el departament d’Ensenyament finalment hi va donar llum verda, tot i que sense cap data de desenvolupament del projecte. Per aquest motiu, aquest curs l'alumnat de batxillerat haurà de continuar fent les classes en barracons.

 

Quant a l’oferta formativa, el curs 2018-2019 arrenca amb l’ampliació de l’oferta de cicles formatius a l’institut Daniel Blanxart, amb un cicle de grau superior en Animació d’Activitats Físiques i Esportives. Aquest nou cicle se suma als que ja impartia el centre: els cicles formatius de grau mitjà de Conducció d'Activitats Fisicoesportives en el medi natural, Gestió Administrativa, Atenció a les persones en situació de dependència, i Sistemes Microinformàtics i Xarxes; el cicle formatiu de grau superior d’Administració i Finances; i dos programes de Formació i Inserció, un d’auxiliar de muntatges d’instal·lacions elèctriques d’aigua i gas, i un altre d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, en aquest darrer cas, per a alumnes amb necessitats educatives especials.

 

Per tant, ara que l’institut Daniel Blanxart imparteix el cicle de grau superior en Animació d’Activitats Físiques i Esportives, el centre pot oferir tot el ventall de possibilitats formatives en aquesta àrea esportiva, és a dir, activitats esportives en el medi natural com a grau mitjà; i activitats esportives en sala com a grau superior. El nou cicle de grau superior en Animació d’Activitats Físiques i Esportives s’imparteix en horari de matí amb un total de 30 places.


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017