Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

La Nit en blanc aplega més de 900 persones al Parc municipal en la seva segona edició8/7/2018

Aquest dissabte a la nit també va arrencar una nova edició del cicle Música als patis, organitzada per l'associació de Veïns del Casc antic. Més de 170 persones van gaudir a Cal Perdut amb el primer concert, dedicat a la cançó francesa.Més de 900 persones van participar, dissabte a la nit, a la segona edició de La Nit en blanc, l’especial sopar a la fresca organitzat per l’ajuntament d’Olesa on l’únic requisit que hi havia per assistir-hi era vestir de blanc. A dos quarts de 10 de la nit en punt va arrencar el sopar, amb 600 persones assegudes al voltant de diferents taules disposades pels camis del Parc municipal i desenes de persones més repartides per la zona de gespa. Camises, faldilles, pantalons i fins i tot barrets blancs van lluir durant el sopar, que va donar pas a una festa amb el DJ Rafa González i l’animació de Pep Callau. Centenars de persones van ballar de valent fins quarts de 2 de la matinada.

 

El regidor de Festes de l’ajuntament d’Olesa, Jordi López, no podia amagar aquest dissabte la satisfacció per la gran participació que han tingut les dues edicions de la Nit en blanc, i sobretot per l’augment de participants en aquest 2018. El regidor ha destacat el fet que tots els participants “s’hagin preocupat per vestir de blanc” i hagin volgut compartir una estona de germanor “amb gent d’edats diferents i barris molt diversos”.

 

La nit en blanc és la primera de les tres festes que l’ajuntament d’Olesa organitza el mes de juliol, totes al parc municipal La següent serà el Holi Festival Olesa, que tindrà lloc el dissabte, 21 de juliol, a partir de les 7 de la tarda. La darrera cita serà el diumenge, 29 de juliol, a partir de les 11 del matí, quan tindrà lloc la Festa de l’aigua, adreçada especialment als infants.

 

 

D'altra banda, la tercera edició del cicle Música als patis s’ha estrenat aquest cap de setmana, dissabte a la nit, al pati de la família Llongueras, a Cal Perdut, amb un concert de música francesa que va posar la pell de gallina a les més de 170 persones que hi van assistir. L’Associació de Veïns del Casc Antic torna a organitzar aquest cicle de concerts durant els dissabtes del mes de juliol amb l’objectiu d’activar el barri i promoure els músics locals.

 

Aquest primer concert al pati de la Família Llongueras, al carrer Santa Oliva, 28, va anar a càrrec d’un trio que fins ara no havia actuat mai plegat: Marie Perera, al violí; Héctor Serrano a la guitarra, i la melodiosa i ferma veu de Patri Garcia. Va ser un concert que va emocionar el públic, que també es va animar, més d’un cop, a cantar algunes de les peces interpretades per Patri Garcia. Fins fa un any, Patri Garcia, Marie perera i Héctor Serrano no es coneixien. Va ser la presidenta de l’Associació de Veïns del Casc Antic, Trini Camprubí, qui va tenir la idea d’unir la veu i els instruments dels tres músics, que aquest dissabte a la nit, al pati de Cal Perdut, semblava que haguessin actuat plegats tota la vida. La complicitat i encaix entre els tres va ser perfecta, i el seu gaudi a l’imporivisat escenari es va traslladar al públic.

 

 

Un dels atractius del cicle Música als patis, més enllà de les propostes musicals, és descobrir diferents patis de cases particulars del nucli antic, petites joies del barri normalment tancades als ulls de qui no és família o amics. El d’aquest diumenge, el pati de Cal Perdut, es va presentar com un espai immens, ple de màgia, que va enamorar molts dels assistents, que van aprofitar per passejar per l’espai un cop va finalitzar el concert. Per a la família amfitriona acostuma a ser un goig veure com un espai que normalment gaudeix en privat s’obre per unes hores a molts dels seus convilatans i convilatanes. Així ho afirmava aquest dissabte Vicenç Llongueras, el “Perdut” de cal Perdut, que assegurava haver viscut una nit "única".

 

La presidenta de l’associació de Veïns del Casc Antic, Trini Camprubí, es mostrava eufòrica dissabte a la nit per la gran acollida d’una proposta que, ja en la seva tercera edició, està plenament consolidada. Per a Camprubí, el secret de l’èxit està en la bona conjunció que representa l’espai on es fan els concerts, patis particulars del barri, i la qualitat de les propostes musicals.

 

El segon concert de Música als patis serà el dissabte 14 de juliol amb boleros a càrrec de l’olesà Jordi Farrés a la guitarra i la veu de Núria Cols Serà al pati de Joan Batallé, ca l’Escossi, a la placeta de Joan Povill, 5.


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017