Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L’Ajuntament d’Olesa rep novament el Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència de la comunicació pública local19/4/2017

L’Ajuntament d’Olesa ha renovat novament el Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, un guardó que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que fa el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) als webs municipals.La Sala d'Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha acollit aquesta tarda la cerimònia de lliurament de guardons dels Segells Infoparticipa 2016. Les regidores de Comunicació i Atenció Ciutadana, Susanna Yáñez i Anna Flores respectivament, han recollit el segell que, per tercera vegada consecutiva i complint amb el 100% dels indicadors, ha rebut l’Ajuntament d’Olesa i que certifica la qualitat i la transparència de la comunicació pública local.

 

El premi d’enguany té un valor afegit a causa de la disminució en el nombre de Segells Infoparticipa atorgats. Coincidint amb l’entrada en vigor de la Llei de Transparència l’1 de gener de 2016 ha comportat un nivell d’exigència més alt i per tant, un descens en el nombre de guardons lliurats. La regidora de Comunicació, Susana Yáñez, s'ha mostrat satisfeta per poder obtenir per quarta vegada el Segell InfoParticipa i ha valorat que "enguany Olesa de Montserrat es troba entre els 17 municipis de Catalunya que han obtingut el 100% d'aquest segell". Yáñez ha destacat que la transparència i la qualitat de la comunicació pública local és "una aposta de l'equip de govern" i que el Segell InfoParticipa és un reconeixement a la feina tant política com tècnica que fa l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat en matèria de comunicació.

 

El Segell InfoParticipa és un reconeixement creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i es basa en els resultats d’avaluar les pàgines webs dels ajuntaments a partir de 52 preguntes.

 

Aquests indicadors s'utilitzen per preguntar-se si els webs proporcionen informació sobre cinc qüestions que es consideren bàsiques com qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius i els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

 

Evolució de l’Ajuntament d’Olesa en les avaluacions de la Universitat Autònoma de Barcelona (Infoparticipa):

 

Any 2013: 58,54% d’indicadors positius (24 de 41)
Any 2014: 92,68% d’indicadors positius (38 de 41) – Reconeixement Infoparticipa
Any 2015: 100% d’indicadors positius (41 de 41) – Segell Infoparticipa
Any 2016: 100% d’indicadors positius (52 de 52) – Segell Infoparticipa

Any 2017: 100% d’indicadors positius (52 de 52) – Segell Infoparticipa


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2016