Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Un taller sobre benestar social enceta el procés de participació del nou POUM19/4/2017

L’Ajuntament d’Olesa ha donat aquesta setmana el tret de sortida al procés de participació de l'elaboració del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. Aquest dimecres, una vintena d’olesans i olesanes s'han reunit a la Sala de Plens de l’Ajuntament per tal de participar en el primer dels set tallers de participació ciutadana que ha organitzat l'Ajuntament i que, en aquesta ocasió, ha girat entorn als temes de salut, habitatge social i envelliment de la població.L’Ajuntament d’Olesa ja ha posat en marxa el programa de participació ciutadana que comprèn les eines i els instruments previstos per tal de  facilitar la divulgació i la comprensió dels objectius i continguts dels treballs d’elaboració del POUM. El programa pretén també posar en mans de la ciutadania la possibilitat de fer arribar propostes o suggeriments durant tot el procés de tramitació del nou planejament urbanístic a l’equip redactor. Concretament, en el marc de l’elaboració del nou POUM, s’ha previst —entre d’altres eines— l’activació d’un web específic així com també la programació de diverses sessions de participació ciutadana.

 

La primera d’aquestes sessions, que va comptar amb la participació d’una vintena d’olesans i olesanes, s'ha realitzat aquest dimecres a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Olesa. Amb la matèria de salut i habitatge com a eix transversal, durant el taller s’hi han dut a terme diverses dinàmiques enfocades a enriquir el debat i a propiciar el sorgiment d’idees enfocades a dibuixar com hauria de ser l’Olesa del futur. En aquest sentit, Isidre Roca, arquitecte urbanista i membre de l’equip redactor del POUM, ha destacat que el procés de participació a Olesa compta "amb un gran avantatge" respecte altres municipis catalans que, en aquests moments, també es troben confeccionant el seu POUM: el fet d’haver planificat el procés participatiu en un moment en què encara no hi ha cap pàgina redactada del nou pla d’ordenació.

 

Els set tallers organitzats en aquesta primera fase de participació ciutadana serviran, doncs, per recollir les opinions de la ciutadania sobre temes ben diversos. Els propers tallers seran el dia 26 d’abril, sobre aspectes relacionats amb el nucli urbà i el 27 d’aquest mateix mes, també sobre equipaments culturals, esportius i d’ensenyament. Ja el mes de maig hi ha previstes tres sessions participatives més, en aquest cas per tractar, per exemple, el futur del nucli antic d’Olesa, el futur dels barris externs al nucli urbà (com Ribes Blaves, Oasis o el Mas de les Aigües), i també una darrera sessió sobre com haurien de ser els espais verds i les activitats econòmiques a l’Olesa del futur.

 


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017