Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Es necessiten voluntaris per la campanya de recollida de medicaments del Banc Farmacèutic17/2/2017

Enguany es celebra la 10a edició de la Campanya de Medicaments Solidaris que tindrà lloc el dissabte 4 de març. A Olesa de Montserrat s'han inscrit 4 farmàcies a la campanya i, en aquests moments, l'ONG Banc Farmacèutic busca voluntaris.La 10a Campanya de Medicaments Solidaris se celebrarà el dissabte 4 de març del 2017, de les 10 a les 14h, amb el lema “Compra un medicament per a qui ho necessita". Durant aquestes 4 hores els voluntaris animaran els ciutadans a comprar un dels prop de 65.000 medicaments sol·licitats per les 128 entitats assistencials de tota Espanya amb qui col·labora l’ONG Banc Farmacèutic. A Olesa de Montserrat, són 4 farmàcies que s'han inscrit a la campanya (Abeleira, Berenguer-Florensa, Matas i Vendranes) i caldran voluntaris per fer la recollida de medicaments.

 

Els voluntaris són imprescindibles perquè la Campanya de Medicaments Solidaris funcioni correctament. Els voluntaris han de presentar-se a la farmàcia que els ha estat assignada el 4 de març del 2017 a les 10h del matí i estar-s’hi fins les 14h. La tasca del voluntari és animar els ciutadans que entren a la farmàcia a participar en la Campanya comprant algun medicament del llistat facilitat per l’entitat assistencial assignada. És important assistir a la reunió informativa que s’organitza uns dies abans, on s’expliquen els detalls sobre el funcionament de la Campanya, així com les característiques de les entitats assistencials per a les quals es recullen medicaments. Els voluntaris poden escollir la farmàcia on volen participar, a través de l’aplicatiu informàtic. Es poden consultar les farmàcies col·laboradores de Banc Farmacèutic a través de la web www.bancofarmaceutico.es. Els voluntaris també poden inscriure’s a la mateixa web.

 

El president de l’ONG Banc Farmacèutic Àlex Brenchat comenta que “la Campanya de Medicaments Solidaris promou un gest de gratuïtat, on les persones hi participen de forma desinteressada (ciutadania, voluntariat i farmàcies). Celebrem els 10 anys de la iniciativa amb un nou repte solidari i la il·lusió i compromís dels voluntaris que destinen el seu temps lliure del dissabte a participar en la Campanya i els farmacèutics que hi col·laboren sense ànim de lucre al fer un donatiu al Banc Farmacèutic per retornar els beneficis obtinguts”.

 

El funcionament de la Campanya de Medicaments Solidaris és el següent:

  • Cadascuna de les entitats assistencials amb les quals col·labora el Banc Farmacèutic elabora un llistat amb la previsió de medicaments no subjectes a prescripció mèdica que necessitarà durant un any.
  • El Banc Farmacèutic assigna cadascun dels llistats de medicaments a una o vàries farmàcies participants, seguint un criteri de proximitat.
  • Cada farmàcia rep un llistat amb els medicaments que haurà de recollir per a l’entitat assistencial que li ha estat assignada, així com també material divulgatiu i les armilles per als voluntaris.
  • El dia de la Campanya de Medicaments, els voluntaris del Banc Farmacèutic conviden als ciutadans que entren a la farmàcia a participar-hi comprant algun medicament dels que s’indiquen en el llistat.
  • Durant la setmana següent, les entitats assistencials passen a recollir els medicaments recaptats per les farmàcies que li han estat assignades.

És important destacar que únicament es recullen els medicaments que les entitats assistencials han sol·licitat prèviament, ja que d’aquesta manera es focalitzen els esforços a cobrir necessitats reals i concretes. Així mateix, subratllar que en compliment de la legislació vigent, els medicaments que es recullen no són usats sinó que són comprats pels ciutadans a les farmàcies que participen a la Campanya.

 

 

L’any passat es van recollir prop de 15.000 medicaments a les 327 farmàcies que van participar a la Campanya de Medicaments Solidaris a Barcelona. En total, a les 14 províncies participants es van recollir més de 30.000 medicaments a 706 farmàcies. Els medicaments recollits van servir per cobrir les necessitats dels milers de persones en risc de pobresa i exclusió social que són ateses a les entitats socials amb qui col·labora l’ONG Banc Farmacèutic: persones sense sostre, famílies amb nens, drogodependents o malalts psíquics, entre d’altres.

 

 

 

Des de 2007, Banc Farmacèutic ha recollit més de 120.000 medicaments destinats a entitats socials d’arreu d’Espanya que han pogut atendre a persones sense recursos. Més de 1.000 farmàcies i més de 2.500 voluntaris han fet possible l’èxit d’aquesta iniciativa solidaria any rere any. L’entitat ha recollit premis i reconeixements gràcies a l’esforç i el compromís de més d’una cinquantena de voluntaris d’acció contínua; i va ser declarada al 2014 Entitat d’Utilitat Pública per part del Ministeri de Interior.

 

 

 

 

 

 

 

 


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional