Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Olesa dona la benvinguda als dotze nens i nenes sahrauís que passaran l'estiu al municipi11/7/2018

Els nens i nenes participen al programa Vacances en Pau que organitza la secció local d’ACAPS (l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí) i amb el qual hi col·labora l'Ajuntament d'Olesa.Un total de 12 nens i nenes provinents dels camps de refugiats sahrauis seran a Olesa durant els mesos de juliol i agost amb les seves famílies d’acollida, dins el programa Vacances en Pau que organitza la secció local d’ACAPS (l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí). L’Ajuntament ha fet aquest dimecres a la tarda la recepció oficial dels nens i nenes sahrauís i les seves famílies d’acollida, en un acte presidit pel regidor de Participació, Jordi Martínez, que ha comptat també amb la presidenta d’ACAPS, Jacinta Folch; així com de les famílies acollidores.

 

Al llarg d’aquests dos mesos, els 12 nens que participen enguany a l’acollida, tots ells amb edats compreses entre els 8 i els 12 anys, seran a Olesa i compartiran el dia a dia amb les famílies acollidores que fan possible que aquest projecte solidari sigui una realitat un any més. en aquest període passaran una revisió mèdica (quelcom que no poden fer amb freqüència al seu país d'origen), i també participaran també a l’Escola Esportiva d’Estiu, faran excursions per Olesa i l'entorn, i ja el mes d'agost el compartiran plenament amb la família acollidora.

 

Precisament Jordi Martínez ha volgut agrair la important tasca que fan les famílies acollidores, així com l’entitat ACAPS. Als nens i nenes els ha desitjat una bona estada a Olesa, i els ha fet entrega d’un regal a cadascun d’ells, així com dels carnets de la piscina d’estiu. 

 

Jacinta Folch, presidenta d'ACAPS Olesa, també ha agraït a les famílies la seva dedicació, així com la col·laboració de l’Ajuntament d’Olesa i dels comerços i professionals d'Olesa que col·laboren de maneres dessinteressada en el programa "Vacances en pau", com són les òptiques Egaròptic i Òptica Josa, la clínica dental d'aleix Hernández; el Centre Mèdic Integral, els comerços Papereria Núria, Xaloc, Encoplesa i Joieria Puig, i com no, el CAP Olesa. Totes aquestes col·laboracions permeten que els nens i nenes no només gaudeixin d’un estiu en el que puguin gaudir de la piscina municipal o l’escola esportiva, sinó també de revisions oftalmològiques i odontològiques molt importants.

 

Entre el grup de famílies acollidores dels dotze nens i nenes sahrauís que passen l’estiu al municipi n’hi ha que fa anys que col·laboren amb el projecte, i d’altres que ho fan per primer cop. Totes destaquen que es tracta d’una experiència especialment enriquidora.


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017