Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Bona resposta a la reunió sobre habitatge buit i lloguer social convocada per l'Ajuntament5/11/2015

"A Olesa hi ha una important demanda d’habitatge i només amb la implicació de tothom es podrà donar resposta a la situació". Aquest és el principal missatge als propietaris de pisos buits que han respost a la crida feta per l’Ajuntament.L'objectiu de la trobada era, doncs, conèixer els motius pels quals els propietaris mantenen els habitatges desocupats per un període igual o superior als 2 anys, i recordar-los les iniciatives públiques existents per facilitar el lloguer social.

 

Malgrat que hi havia convocats uns 400 propietaris, no hi va haver representants de cap entitat bancària a la reunió, i entre els propietaris particulars es plantejava un gran dubte: l’Ajuntament o ens superiors es plantegen sancionar o castigar fiscalment els que mantinguin buit el seu habitatge, malgrat les ajudes que hi ha a la rehabilitació, les que garanteixen el cobrament, o les bonificacions en l’IBI?. El regidor d’habitatge va avançar que, ara per ara, l’Ajuntament descarta aquesta possibilitat.

 

L’Ajuntament tampoc pot, per la seva disponibilitat pressupostària i d’infraestructura, i segons ha explicat el regidor d’habitatge, Jordi Martínez, donar resposta a la gran demanada de lloguer social, sense la complicitat dels propietaris. El regidor ha avançat que els preus del lloguer social seran aproximadament un 40 % del preu de mercat. Alguns propietaris ja han mostrat la seva predisposició al lloguer social, però han reclamat més informació sobre garanties i ajuts, quelcom que es tractarà de manera individual a través de l’Oficina Local d’Habitatge.

 

La reunió ha comptat, també, amb les explicacions d’Anna Garcia, tècnica de la Diputació de Barcelona, i de Saray Samper, de la consultora D-CAS, que explicaven als veïns que participaven en la trobada la metodologia seguida per intentar detectar el nombre més exacte possible d’habitatges buits a Olesa. I tal com es va anunciar, al llarg dels propers dies, l’empresa que fa l’estudi sobre habitatge buit farà un treball de camp per tal de poder acotar al màxim possible el nombre real d’habitatges buits a Olesa, i és que entre els convocats a la reunió hi havia molts propietaris amb un habitatge que no entra en la definició d’habitatge buit.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional