Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

ELECCIONS GENERALS 28 ABRIL 2019

Eleccions 28A

 

 

 

Diumenge 28 d’abril de 2019 tindran lloc a tot l’Estat les eleccions a les Corts Generals. A Olesa, tindran dret a vot un total de 17.282 persones.

 

 • Consulta el calendari
 • El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) va publicar el  5 de març el Reial Decret de dissolució del Congrés dels Diputats i del Senat, i de convocatòria d'eleccions generals per al proper diumenge 28 de abril.
 • La consulta del cens electoral es pot fer a partir de l’11 de març. El període per a possibles reclamacions és de l’11 al 18 de març.
 • El vot per correu es pot sol·licitar a qualsevol oficina de Correus fins al 18 d’abril. El vot es pot emetre fins al 24 d’abril.
 • Les persones designades membres de mesa electoral rebran les corresponents notificacions a partir del 4 d’abril.
 • Qui pot votar?
  En les Eleccions Generals poden votar: Tots els ciutadans amb nacionalitat espanyola majors d'edat inscrits en el Cens Electoral, que resideixin a Espanya o a l'estranger.
 • Vot per correu
  Residents a Espanya
  Sol·licitud del vot per correu: del 5 de març al 18 d’abril
  Enviament del vot por correu: del 8 al 24 d’abril

  Residents a Espanya, temporalment a l’estranger
  Sol·licitud del vot per correu: del 5 al 30 de març
  Remissió pels electors del vot por correu: del 2 al 24 d’abril

  Residents a l’estranger temporalment a Espanya
  Sol·licitud del vot per correu: del 5 de març al 18 d’abril
  Remissió pels electors del vot per correu: del 8 al 24 d’abril
 • Consulta del cens
  El cens electoral per aquestes eleccions, és el cens tancat el dia 1 de febrer de 2019, i està integrat pel:
  Cens d'electors residents a Espanya (CER).
  Cens de residents absents que viuen a l'estranger (CERA).

  El període d'exposició i rectificació del cens en període electoral, serà de l'11 al 18 de març.
  El cens de les Eleccions Generals 2019 inclou les persones de nacionalitat espanyola majors de 18 anys el dia 28 d’abril.
  El cens electoral es pot consultar a partir del dilluns 11 de març i fins al mateix dia de les eleccions a www.ine.es o al telèfon 901 101 900.
 • Quins són els col·legis electorals?
  Diumenge 28 d'abril es constituiran un total de 27 meses electorals a  Olesa de Montserrat, distribuïdes en 10 col·legis electorals que engloben a 12 seccions censals. En relació a les darreres eleccions celebrades (al Parlament de Catalunya, desembre de 2017) hi ha una nova secció censal i el col·legi electoral que es constituïa al Teatre de la Passió passa a constituir-se a l’edifici de l’Escorxador Municipal.

  Els col·legis electorals estaran oberts des de les 9 del matí fins a les 8 del vespre, sense interrupció, i es distribuiran pel municipi (veure al plànol i documentació adjunta).

 

Mesa Electoral

 

Col·legi

 

1-A

C. Cívic Sant Bernat

1-B

C. Cívic Sant Bernat

2-A

Casa Cultura

2-B

Casa Cultura

3-A

Safarejos

3-B

Safarejos

4-A

Escorxador

4-B

Escorxador

4-C

Escorxador

5-A

Local AV Poble Sec

5-B

Local AV Poble Sec

6-A

Local AV La Central

6-B

Local AV La Central

7-A

Escorxador

7-B

Escorxador

8-A

CEIP Montserrat

8-B

CEIP Montserrat

8-C

CEIP Montserrat

9-A

Local AV Les Planes

9-B

Local AV Les Planes

10-A

CEIP Josep Ferrà

10-B

CEIP Josep Ferrà

11-A

CEIP Sant Bernat

11-B

CEIP Sant Bernat

11-C

CEIP Sant Bernat

12-A

Local AV Poble Sec

12-B

Local AV Poble Sec

 

 

 • T'ha tocat ser membre de mesa?
  Les 253 persones designades membres de mesa (presidències i vocals, més suplents), segons el sorteig fet el 2 d'abril a la Sala de Plens, han de rebre la corresponent notificació de la Junta Electoral de Zona (veure manual d’instruccions dels membres de la mesa a documentació adjunta).
 • Com pots votar per correu?
  Per exercir per correu el dret a vot a les Eleccions Generals del 28 d’abril s’ha de sol·licitar a qualsevol oficina de Correus, fins al 18 d’abril.
  Cal adreçar-se personalment a qualsevol oficina de Correus i omplir el model de sol·licitud, que es troba disponible a les mateixes oficines i també al lloc web del Ministeri de l'Interior. És necessari portar l'original del document nacional d'identitat (DNI), el passaport o el carnet de conduir (no s'admetran fotocòpies).
  Només en els casos de malaltia o incapacitat, que siguin acreditades mitjançant un certificat mèdic oficial, una persona que no sigui la interessada podrà cursar la sol·licitud de vot per correu.
  Les persones que ho sol·licitin, rebran del 8 al 21 d’abril, al domicili que hagin indicat, la documentació i instruccions per votar.
  El termini per portar el vot a una oficina de Correus finalitza el 24 d’abril, que s’enviarà com correu certificat i urgent de forma gratuïta.
 • Vot dels electors residents a l'estranger (CERA)
  Els electors amb nacionalitat espanyola residents a l'estranger, cal que facin una sol·licitud per poder votar, mitjançant l'imprès oficial disponible als Consolats i també al lloc web del Ministeri de l'Interior. Poden presentar aquesta sol·licitud entre el dia 5 i el dia 30 de març de 2019.
 • Vot presencial
  El vot presencial es podrà exercir el diumenge dia 28 d'abril als Col·legis electorals, que estaran oberts ininterrompudament de les 9 del matí a les 8 del vespre.
  Per poder votar, caldrà acreditar-se mitjançant l'original del DNI, del permís de conduir o del passaport (no passa res si estan caducats, però han de ser els originals, no una fotocòpia).
 • Vot accessible
  Els electors cecs o amb discapacitat visual greu inscrits en el cens electoral que sàpiguen utilitzar el sistema Braille i tinguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33%, o estiguin afiliats a l’ONCE, poden sol·licitar el maletí/kit de votació accessible a través del telèfon gratuït del Ministeri de l’Interior 900 150 000, des del 5 de març i fins a l’1 d’abril, ambdós inclosos. L’horari és de dilluns a divendres de 9 a 17.30h i els dissabtes de 9 a 14h.

 

PARTICIPACIÓ I RESULTATS

 

La participació a les 14h a Olesa de Montserrat ha estat del 43,95%. A les 18h ha estat del  64,38%, un percentatge que supera en 20 punts la participació que hi va haver a la mateixa hora a les eleccions generals del 2016, quan va ser del 43,75%. A les 20h, ja tancats els col·legis, ha estat del 78,85%, força més elevada que en les eleccions del 2016, quan va ser del 66,17%. Han votat un total de 13.644 persones, d'un cens de 17.282.

 

Quant als resultats a Olesa, ERC ha estat la força més votada a les Eleccions Generals a Olesa de Montserrat, amb un total de 3.421 vots (25,07% del total de vots emesos), seguida molt de prop per la segona força amb més vots, el PSC, que ha obtingut 3.104 vots (22,75%). En aquests comicis, i en les votacions per al Congrés dels Diputats, la tercera força més votada ha estat En Comú Podem, amb 2.491 vots (un 18,26% del total de vots emesos).

 

L'augment de la participació s’ha vist reflectit inevitablement en el nombre de vots obtinguts per algunes candidatures, que ha estat més repartit que al 2016, quan va guanyar amb claredat En Comú Podem. La caiguda de vots en aquesta formació, així com al PP, també ha afavorit altres opcions polítiques. Per exemple, en Comú Podem ha perdut a Olesa 886 vots respecte les eleccions del 2016, mentre que el PP ha perdut 668 vots, obtenint aquest 2019 un total 455 vots a Olesa (3,33%), i superat per VOX, que ha obtingut 473 vots (3,47%). Per contra, ERC ha incrementat el seu nombre de vots en 1.387 vots, i el PSC en 1.265 vots.

 

Ciutadans s'ha mantingut com la quarta força més votada a les eleccions generals, amb 1.668 vots (12,23%), 342 vots més que a les passades generals del 2016. En cinquena posició hi és Junts per Catalunya, amb 1.155 vots (8,47%). Després de VOX i PP es situa el Front Republicà, amb 384 vots (2,81%). 

 

Altres forces votades a Olesa han estat PACMA (252 vots), Recortes Cero (31 vots), Izquierda en positivo (14 vots), Partit Comunista del Poble de Catalunya  (10 vots) i Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya (6 vots).

 

Del total de vots emesos (13.644), n’hi ha hagut 94 vots en blanc (0,69%), i 84 vots nuls (0,62 %).

 

Un cop acabada la jornada electoral, l'alcaldessa d'Olesa, Pilar Puimedon, s’ha mostrat satisfeta perquè “s’ha desenvolupat amb absoluta normalitat” i perquè "votar és sempre, sense cap excepció, una bona cosa". També ha aprofitat per felicitar a “totes les persones que hi han participat activament, sobretot als membres de les meses”. 

 

Aquests han estat els resultats per col·legis. 

 

RESULTATS CONGRÉS DELS DIPUTATS

 

Eleccions Generals 2019. Resultats a Olesa per meses i col·legis electorals

 

Es pot consultar la informació referent als resultats al Congrés AQUÍ 

 

RESULTATS SENAT

 

Eleccions Generals 2019. Resultats totals al Senat a Olesa de Montserrat

 

Es pot consultar la informació referent als resultats del Senat AQUÍ

 

Més informació:

Pàgina web oficial de les Eleccions Generals 2019

  

 

 • Twitter
 • Facebook
 • Instagram
 • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons europeu de desenvolupament regional