Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

OLESA ENTRE TOTS MÉS TRANQUIL·LA

Banner Olesa entre tots més tranquil·la

La campanya "Olesa entre tots més tranquil·la" és un dels blocs de la campanya de civisme que es durà a terme durant el 2016 que té el títol "Olesa entre tots més nostra" i que busca a través de la sensibilització la reducció de sorolls, sobretot a les nits. 

 

La campanya "Olesa entre tots més tranquil·la" va començar el 25 de juliol i s'allargarà fins a mitjans de setembre i consisteix en la sensibilització de la ciutadania a través de cartells i el treball d'agents cívics que informen sobre la problemàtica del soroll sobretot a les zones de bars i terrasses. L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat repartirà piruletes de caramel entre la ciutadania amb el lema "Dolç silenci".

 

El soroll, entès com a sons molestos que percep l’oïda, és considerat contaminació, ja que deteriora la qualitat ambiental del territori. 

 

Les principals fonts de soroll ambiental són:

1. El trànsit: rodat, ferroviari i aeri

2. Les activitats industrials i recreatives

3. El veïnatge

Durant els darrers anys, l’increment del trànsit ha estat continu i exponencial, tot i que s’han esmerçat molts esforços per aconseguir que cada vegada els vehicles facin menys soroll, continua sent la causa principal de soroll ambiental. El grau d’industrialització és generador de fonts de soroll, així com les activitats comercials, artesanals, agrícoles, recreatives, instal·lacions etc. A més, les ubicacions de les activitats industrials amb la seva dispersió territorial perifèrica generen una forta mobilitat que escampa més soroll. El soroll del veïnatge pot ser també una font de molèsties.

 

El soroll és un contaminant susceptible d'afectar la salut de les persones i la seva qualitat de vida; ja que, a més de tenir incidència sobre la salut, també influencia la comunicació i el comportament. La molèstia per soroll porta implícit un fort component subjectiu. Un mateix so pot ser considerat agradable o molest segons les seves característiques, les del receptor i les del moment en què es produeix.

Els efectes sobre la salut poden ser, entre d'altres:

- Disminució temporal o permanent de la capacitat auditiva
- Manifestacions de sensacions de molèstia
- Nerviosisme
- Irritabilitat
- Interferències en el son que produeixen: cansament, disminució del rendiment, disminució de la concentració en el treball, alteracions del metabolisme, del sistema nerviós central, del sistema neurovegetatiu, etc.

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional