Logo Ràdio Olesa
+

El judici a l'olesà Felip Segura serà el 19 de novembre10/10/2019

L’olesà està encausat per la publicació d'una piulada el 14 de desembre de 2017 opinant sobre la mort a trets de dos guàrdia civils, a Terol, a càrrec d'un fugitiu italià. Ara compareixerà davant la justícia acusat de delictes d'odi i d'injúries greus contra el cos armat.Era el 14 de desembre passat quan al compte de Twitter del 324.cat hi va aparèixer la notícia de la mort a trets de dos guàrdies civils, a Terol, a càrrec d'un fugitiu italià. El tuit deia això:

 

Captura de pantalla del tuit publicat per l'olesà Felip Segura.

 

 

La Guàrdia Civil va llegir aquest tuit i va denunciar l'olesà al Jutjat d'Instrucció 3 de Terol. El jutjat va acceptar-ne la denúncia li va notificar el seu processament en un judici, pels delictes d'odi i d'injúries. Segons ja va explicar Felip Segura aleshores a Olesa Ràdio, la Guàrdia Civil, la fiscalia i el jutge consideraven que, amb aquest tuit, ell es va alegrar públicament de la mort dels guàrdies civils. Segons assegura l’acusat, el text detalla que ell va escriure la piulada empès pel seu odi, amb l'objectiu de generar violència contra la Guàrdia Civil, un fet que Segura nega rotundament. Ara, en declaracions a aquesta emissora, Segura ha explicat que se sent preparat mentalment per enfrontar el judici i ha recalcat que, aquests dos anys, han servit per “enfortir els ànims”.

 

De la mateixa manera, Felip Segura ha explicat que s’ha posat en marxa recentment un grup de suport aliè a ell i gestionat per ciutadans i ciutadanes que volen ajudar-lo en aquest procés i s'ha mostrat molt agraït pel suport de la ciutadania. De moment, ja han activat pàgines de suport a les xarxes socials i han obert un canal de Telegram que compta amb prop de 200 adhesions i també una recollida de donatius per costejar les accions de suport.  De la mateixa manera, han iniciat també una recollida de donatius per costejar les accions de suport.

 

Més enllà dels 4 anys de presó que se li demanen, el jutge va demanar una fiança de 145.334 euros a Segura. Sobre la sentència, el veí del municipi ja ha avançat que recorrerà el veredicte si és condemnatori.

 


Logo Diputació de Barcelona
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50