Logo Ràdio Olesa
+

Olesa presenta una nova edició de les Jornades Europees del Patrimoni10/10/2019

Olesa de Montserrat acull des d'aquest divendres  i fins diumenge les Jornades Europees de Patrimoni amb quatre activitats que pretenen posar en valor i difondre el ric patrimoni natural, arquitectònic, històric i cultural del municipi. Les activitats són organitzades per la regidoria de Cultura, l’Arrel Acció Cultural i el Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà.El regidor de cultura, Xavier Rota, ha explicat que l’objectiu es donar a conèixer el patrimoni olesà des d’un punt de vista didàctic al conjunt de la població. Per Rota, les jornades es fan per també mostrar la feina de recuperació de patrimoni que s’ha fet als darrers anys per poder ensenyar la història comuna del municipi.

 

A Olesa de Montserrat s’han previst quatre activitats. La primera serà aquest divendres a les 7 de la tarda amb la presentació de les jornades i del quadern titulat “La Torre del Rellotge al llarg del temps” a l’Auditori de la Casa de Cultura. El regidor de cultura, Xavier Rota, ha remarcat el fet que l’ajuntament organitza però compta amb la col·laboració de l’Arrel Acció Cultural i el Centre Muntanyenc i de Recerques. De moment, l’acollida de les activitats ha estat bona, ja que tenen força grups de visites guiades ja tancats.

 

 

Durant la presentació de les jornades, l’arquitecta Mireia Bernades farà una xerrada sobre la restauració que s’ha fet a la Torre del Rellotge i s’aprofitarà per presentar el quadern que s’ha dedicat a compilar informació de l’element arquitectònic més simbòlic del municipi.  El regidor de cultura ha explicat que els quaderns estaran a disposició de totes les persones assistents. Per acompanyar les visites, també s’ha editat un díptic específic.

 

Durant la presentació de divendres, també es farà una explicació de cadascuna de les activitats organitzades amb les persones de les diferents entitats que les tiren endavant: Joan Soler del Centre Muntanyenc, Oriol Dinarès i Adrià Carreras en representació a l’Arrel Acció Cultural.

 

Per fer les diferents visites guiades que es proposen durant tot el cap de setmana cal fer inscripció prèvia al correu electrònic tur...@olesademontserrat.cat. El regidor de Cultura de l’Ajuntament ha destacat que una de les novetats són les visites nocturnes a la Torre del Rellotge i que molts d’aquests grups estan plens, tenint en compte que, per l’espai, els grups han de ser molt reduïts. Tot i així, ja ha avançat que d’aquest tipus de visites s’organitzaran més i que si estan apuntats al correu tot i que no la facin aquest cap de setmana se’ls tindrà en compte per a futures ocasions.

 

Les visites guiades nocturnes a la Torre del rellotge es faran el divendres a les 10 i les 11 de la nit i el punt de trobada serà a la Plaça Nova. El diumenge a la tarda, a les 4, 5, 6 i 7, visites guiades diürnes a la Torre amb la possibilitat de fer una visita també a l’exposició de la parròquia on es podrà veure un seguit de ceràmica descoberta el 2014 en unes excavacions arqueològiques a la zona de la Plaça Nova.

 

El dissabte a les 11 del matí es farà la ruta “Passejant pel nucli antic” que sortirà des de la plaça de l’Oli. El diumenge a les 10 del matí es farà la visita “Camins i senders de l’Oli” que sortirà des del portal de Santa Oliva. Xavier Rota ha dit que aquestes dues propostes permeten grups més nombrosos:

 

El regidor de Cultura ha convidat i animat la ciutadania a participar en les activitats organitzades dins les Jornades Europees de Patrimoni, sobretot per descobrir la gran riquesa que té Olesa de patrimoni cultural, natural, històric i arquitectònic.

 

 

 Entrevista Xavier Rota, regidor de Cultura

 


Logo Diputació de Barcelona
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50