Logo Ràdio Olesa
+

Centenars de persones reivindiquen el mandat de l'1 d'octubre a Olesa2/10/2019

El municipi acull una Marxa de Torxes per demanar que el Parlament materialitzi el resultat que va “emanar de les urnes de l’1 d’octubre de 2017”. Rere una gran pancarta demanant la llibertat dels polítics empresonats i entre crits d’independència, les persones manifestants van sortir de la Plaça Fèlix Figueras i Aragay i van recórrer tot Anselm Clavé fins arribar a la plaça de l’Oli, on s’hi va llegir un manifest, s’hi va ballar La Santa Espina i s’hi va entonar Els Segadors.L’encarregada de llegir el text del manifest de la concentració i marxa d'aquest dimarts va ser Mercè Jou, exdiputada al Parlament de Catalunya i cara visible de l’independentisme a Olesa. Ho va fer davant una gran estelada estirada al terra de la plaça de l’Oli i l’atenta mirada dels centenars de persones que van resseguir la convocatòria. El text començava deixant clar que no sortien a celebrar res sinó a reivindicar el mandat de l’1 d’octubre, i llençava dards contra el Parlament de Catalunya, a qui acusava de “no haver materialitzat encara el mandat de l’1 d’octubre”.

 

El manifest reconeixia també les hores baixes de l’independentisme, explicant que “les esperances dipositades en un diàleg que es va demostrar fals i inexistent i el fet de no estar preparats realment per a la unilateralitat van desarmar els carrers i l’independentisme”. El text continuava assegurant que cal aprendre dels errors per no tornar a cometre’ls i que no es pot caure una vegada i una altra amb la mateixa pedra”.

 

En la mateixa línia, el manifest va disparar contra el Parlament i els polítics independentistes del govern de la Generalitat, tot reclamant-los una “independència real” i fent una crida a buscar “la màxima unitat”. El ball de la Santa Espina i el cant d’Els Segadors van posar punt final a l’acte.


Logo Diputació de Barcelona
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50