Logo Ràdio Olesa
+

Nova edició de la Setmana Europea de la Mobilitat16/9/2019

La setmana del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat i a Olesa s’ha organitzat un ampli programa d’activitats per a grans I petits al llarg de tota la setmana. L’objectiu és promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables entre la població com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, patinet o transport públic. Diumenge 22, Dia sense Cotxes, es faran les activitats més destacades.La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, enguany sota el lema "Camina amb nosaltres" se celebra aquests dies a Olesa de Montserrat. Aquest és el tercer any consecutiu que el municipi s'hi adhereix i enguany ha programat un munt d'activitats amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i la importància de fer servir el transport públic i altres sostenibles com la bicicleta, el patinet i la mobilitat a peu. Per tal de fomentar l'ús del transport públic, al llarg de tota la setmana, el bus urbà (la línia M2) serà gratuït.

El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament d'Olesa, Jordi Martínez, ha destacat la importància del fet que des de les administracions es prenguin iniciatives en aquest sentit, que hi hagi una forta aposta política per promoure la mobilitat sostenible i segura.

Les accions que es fan a Olesa compten amb la col·laboració del departament de Medi ambient i també de la Policia Local que faran activitats per a tota la població i també adreçades a les escoles per a nens de 4t a 6è de primària per tal d'ensenyar mitjançant jocs conductes segures com a vianants. Així doncs, dilluns i dimecres, hi haurà activitats d'educació viària als diferents centres escolars.

Dimarts i dijous s'han programat caminades saludables del Fem Salut per l'entorn natural i passejades urbanes adreçades a tota la població durant les quals es faran explicacions referents a sostenibilitat. També hi haurà activitats per als infants amb tallers per pintar bicicletes, construir alforges i cistelles de cartó per a les bicicletes i patinets, contacontes i podran fer crispetes amb l'energia que genera una bicicleta elèctrica.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura culmina diumenge 22 de setembre amb la celebració del Dia sense Cotxes, una jornada destinada a evidenciar la necessitat de reduir la presència dels vehicles als carrers per tal de millorar la qualitat de vida i recuperar els carrers com espais de gaudi per a la ciutadania.

Enguany es tallarà al trànsit un tram del carrer Lluís Puigjaner, a l'altura del Parc Municipal, de les 10 del matí a les 8 del vespre. Al matí es farà una pedalada popular de 5 quilòmetres, en col·laboració amb la Unió Ciclista Olesana amb diferents activitats com un photo-call i missatges ambientals a l'arribada, es podran provar bicicletes elèctriques o fer una revisió a la bicicleta. També es farà una sortida inclusiva amb la Joëlette per la nova illa de vianants.

A la tarda, hi haurà una activitat participativa de simulació de com afecten les drogues a la conducció, on el participant podrà experimentar amb unes ulleres un circuit d'habilitat sota els efectes de la droga o l'alcohol.

 

 

 


Logo Diputació de Barcelona
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50