Logo Ràdio Olesa
+

S'obren les inscripcions per als cursos de català del Consorci de Normalització Lingüistica12/9/2019

Avui s'han obert les inscripcions pels cursos de català del Servei Local de Català d'Olesa, periòde que s’allargarà fins al 30 de setembre. Enguany s’ofereixen els nivells d’inicial i bàsic. Les places són limitades.Des del Servei Local de Català d’Olesa de Montserrat, Lluïsa Boada ha destacat que els cursos amb més demanda són el bàsic i l’elemental, ja que el perfil majoritari de l’alumnat són persones nouvingudes a Catalunya que no tenen cap coneixement de la llengua catalana. És per aquest motiu que enguany l’oferta es concentra en els nivells elemental i bàsic, per entendre el català i començar a parlar-lo, per millorar el català oral i per iniciar-se en la llengua escrita.

 

Lluïsa Boada, membre del Consorci i professora dels diferents cursos, ha explicat que els cursos estan destinats a majors de 18 anys, tot i que també es poden acceptar joves de 17 anys que siguin nouvinguts a Catalunya i remarca que els cursos que ofereix el Consorci són oficials i que per tant la titulació és homologada.

 

Boada ha destacat que el perfil de l’alumnat ha anat variant al llarg de les dècades. En aquests moments, l’alumnat té procedències molt diverses i que fer-se entendre al principi requereix d’un gran esforç. Explica que la clau és que des del primer dia es perdi la vergonya i comencin a parlar com puguin.

 

Els cursos de català per a adults del Consorci per a la Normalització Lingüística s’organitzen en mòduls trimestrals. Els cursos que comencen el 30 de setembre i 1 d’octubre, finalitzen al desembre. Les classes es fan a la segona planta de l’edifici dels Safarejos.

 

Les inscripcions es poden fer al Servei Local de Català d’Olesa, ubicat al soterrani de la Casa de Cultura, en horari de matí, de dilluns a divendres de 10.00h a 13h. Els dilluns i dimecres també es podrà formalitzar les inscripcions a la tarda de 17.00h a 19.30h. Per les persones que tenen problemes per fer els cursos presencials, el Consorci també ofereix la possibilitat d’aprendre el català a través de cursos no presencials. Els cursos estan subvencionats i a més també hi ha bonificacions per a persones pensionistes, en situació d’atur o família nombrosa o monoparental.

 

Per a més informació dels cursos es pot contactar al 93 778 00 50 (extensió 3150 i 3151) i a través del correu electrònic ole...@cpnl.cat.


Logo Diputació de Barcelona
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50