Logo Ràdio Olesa
+

El període de proves de l'illa de vianants comença el divendres 6 de setembre4/9/2019

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat convoca a la ciutadania, en especial el veïnat del Nucli Antic, a una sessió informativa per donar a conèixer els detalls sobre l’illa de vianants. Es farà aquest dijous a les 7 de la tarda a l’Auditori de la Casa de Cultura. L’illa de vianants començarà a funcionar en període de proves des d’aquest divendres 6 de setembre i fins l’1 de novembre, data en què s’ha previst el seu funcionament oficial i definitiu. 

L'illa de vianants del municipi es posarà en marxa en els propers dies i segons Jordi Martínez, regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, ha explicat que el primer pas és la celebració d’una sessió informativa a la ciutadania. L’illa de vianants suposarà restringir el trànsit rodat per donar prioritat a les persones. Per tant, per circular pel Nucli Antic caldrà demanar una autorització. Martínez ha destacat que l’objectiu és pacificar el trànsit de cotxes en aquesta zona i fer-ho més fàcil per als vianants, atenent que el barri té carrers estrets i la presència de dues escoles.

 

El regidor de Mobilitat ha destacat que l’objectiu de l’equip de govern del Bloc Olesà en els darrers anys és donar prioritat als vianants i que així ho demostren les darreres actuacions: la zona 30 a la Riera o les obres de l’avinguda Francesc Macià i l’eixamplament de les voreres.

Per altra banda, Jordi Martínez ha destacat que la instauració de l’illa de vianants s’ha fet a multitud de pobles i ciutats d’arreu on disposen d’aquests espais restringits als vehicles.

 

Pel que fa a Olesa, el perímetre de l’Illa de vianants començarà per la banda nord després del carrer de Santa Oliva cap al sud, d’Anselm Clavé cap al nord , de la Riera de Can Carreras cap a l’oest i del carrer Vall d’Aran cap a l’est. A cadascuna de les entrades a aquest perímetre s’han instal·lat càmeres que faran lectura de matrícules de tots els vehicles de motor que hi accedeixin. Per ser vehicle autoritzat, caldrà registrar la matrícula a l’Ajuntament.

 

L’Illa de vianants es posarà oficialment en marxa a partir de l’1 de novembre ja que prèviament el que es farà és un període de prova. El regidor de Mobilitat ha destacat que d’entrada poden demanar autorització les persones empadronades i amb vehicles empadronats dins de l’àrea restringida. També hi podrà accedir la ciutadania que tingui en propietat o llogat un garatge o plaça d’estacionament. Podran registrar els vehicles les persones amb problemes de mobilitat reduïda que hagin d’accedir a la zona restringida de forma habitual, tot i que caldrà justificar-ho. També tindran accés els titulars dels comerços i els seus proveïdors.També tindran, evidentment, accés lliure els vehicles de serveis públics i d’emergències.

 

Durant la sessió informativa de dijous a les 7 de la tarda a l’Auditori de la Casa de Cultura, Jordi Martínez ha avançat com es farà el registre de les matrícules per poder accedir a l’illa de vianants a través de l’OAC, a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, i també a través d’internet. Jordi Martínez ha avançat que s’explicaran els horaris que s’han establert amb els comerciants a les  zones de càrrega i descàrrega.  

 

El regidor de Mobilitat ha detallat que seran de dilluns a divendres d’un quart de deu a dos quarts de dotze i  entre un quart de quatre i dos quarts de cinc. Els dissabtes i festius, de les vuit del matí a dos quarts de dotze i de les dues a dos quarts de cinc. Els horaris s’han establert tenint en compte, sobretot, l’horari escolar i, per tant, la màxima afluència de persones.

 

El regidor de Mobilitat ha dit que també s’han previst les autoritzacions temporals que sempre que sigui possible, caldrà demanar en temps per tenir registrada la matrícula de forma temporal i evitar la sanció o multa. En cas que s’hi hagi d’accedir per alguna urgència, Jordi Martínez ha explicat que s’ha establert un marge de 72 hores per poder justificar l’accés d’un vehicle no registrat.

 

El període de prova tindrà l’objectiu d’anar introduint diferents casuístiques que vagin sorgint i no hi haurà cap sanció.  Segons s’ha previst, el període de proves començarà aquest mateix divendres 6 de setembre i fins a l’1 de novembre.

 

La sessió informativa, oberta a tota la ciutadania, començarà a les 7 de la tarda a l’Auditori de la Casa de Cultura. S’han imprès uns díptics explicatius que s’ha repartit a tot el Nucli Antic per avançar tota la informació.


Logo Diputació de Barcelona
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50