Logo Ràdio Olesa
+

Jordi Martínez (BO) i Fernando Vicente (PSC), consellers del Consell Comarcal del Baix Llobregat24/7/2019

Els regidors d’Olesa de Montserrat, Jordi Martínez i Fernando Vicente, del Bloc Olesà i el PSC, han pres possessió com a consellers del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Els dos regidors formaran part de la junta de govern de l’ens comarcal. Jordi Martínez tornarà a tenir la cartera d’habitatge. En ambdós casos veuen com a positiu que Olesa de Montserrat estigui doblement representada.El 9è mandat del Consell Comarcal va començar el 19 de juliol després del ple de constitució i d’un pacte de mandat entre PSC, En comú guanyem i Junts per Catalunya. Des del PSC, Fernando Vicente ha destacat que ha acceptat la designació com a conseller al consell comarcal i que ho fa amb molta il·lusió. Per Vicente, el més important de l’ens és el treball per aconseguir un equilibri entre el territori. El fet que Olesa tingui dos consellers, per Vicente creu que és positiu, per tal que pugui arribar la veu del municipi i les problemàtiques concretes. Pel regidor socialista, caldria incidir sobretot en temes relacionats amb la promoció de l’ocupació.

 

Sobre el pacte de govern al Consell Comarcal del Baix Llobregat entre PSC, En Comú guanyem i Junts per Catalunya, per Vicente, no és altra cosa que la continuació del pacte existent a l’anterior mandat. De fet, recorda que abans de l’1 d’octubre i el 155, ERC també hi formava part del govern de la comarca. El regidor Fernando Vicente ha dit que no hi havia cap impediment per reeditar el pacte ja que considera que el govern ha funcionat correctament.

 

Com dèiem, al govern del consell comarcal també hi serà aquest mandat el regidor i portaveu del Bloc Olesà, Jordi Martínez, en representació a En Comú Guanyem. Martínez ha coincidit amb Fernando Vicente que el tripartit de govern al Consell Comarcal ha estat una reedició del que hi havia l’anterior mandat. Martínez ha dit que repeteix com a conseller quatre anys més tot i que recorda que la cartera d’habitatge la va obtenir després que ERC abandonés el govern del consell comarcal. Pel regidor, tot i que el consell comarcal no té competències en habitatge, era important crear aquesta àrea i reivindicar als ens competents les seves responsabilitats. El Consell comarcal del Baix Llobregat no té gaires competències, segons ha remarcat Jordi Martínez, i menys en temes com habitatge tot i que es continuarà treballant políticament per reclamar que, per exemple, la Generalitat faci polítiques en matèria d’habitatge.

 

Miquel Riera (BO): "Més enllà de les sigles polítiques, hi ha les persones"

 

Sobre la nova composició del Consell Comarcal, l’alcalde d’Olesa de Montserrat, Miquel Riera ha destacat que el govern de la comarca és un exemple que més enllà de les sigles polítiques estan els projectes polítics i les persones i, per aquest motiu, s’ha revalidat per quatre anys més el pacte de govern a la comarca entre PSC, En comú Guanyem i Junts per Cat. Tenir representació comarcal és important per al municipi, i per aquest motiu, el Bloc Olesà opta per anar a les eleccions municipals sota el paraigües d’en Comú guanyem. Per Riera, el consell comarcal sobretot serveix per reclamar sobre problemàtiques que afecten a tot el territori.

 

Per tant, el Consell comarcal és una eina per fer reivindicacions territorials a altres administracions supramunicipals i fer-ho des de la unitat de tots els municipis afectats.  Segons Riera, Olesa de Montserrat tindrà dos representants municipals, Jordi Martínez i Fernando Vicente,  i les relacions amb la resta de municipis de la zona són bones per treballar de forma conjunta pel bé de tota la comarca.

 

 

La presidència del Consell Comarcal del Baix Llobregat recau en Eva Martínez, alcaldessa del PSC a Vallirana. De les tres vicepresidències, dues recauen en càrrecs electes del Baix Llobregat Nord: la primera en Eduard Rivas, alcalde del PSC d’Esparreguera i la vicepresidència tercera en Xavier Fonollosa, alcalde de Junts per Catalunya de Martorell. Pel que fa a la representació del Baix Llobregat Nord al Consell Comarcal, també han estat escollits: Jesús Naharro, alcalde d’Abrera pel PSC; Gemma Rodríguez, regidora de Collbató del PSC i Josep Maria González, regidor de Ciutadans d’Esparreguera. En total hi ha 39 càrrecs electes que conformen el Consell comarcal.


Logo Diputació de Barcelona
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50