Logo Ràdio Olesa
+

EL PSC d'Olesa demana que s'inclogui una regidoria de Feminismes i LGTBI+26/6/2019

El Grup municipal del PSC a l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ho ha demanat a través d'una instància. El nou cartipàs de l'equip de govern, que s'ha fet públic aquest dimecres, rebateja la regidoria d'Igualtar per regidoria de Polítiques de Gènere i LGTBI+El grup municipal del PSC a l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha presentant una instància per demanar la creació i incorporació en el nou cartipàs pel mandat 2019-2023 d’una regidoria de Feminismes i LGTBI+, segons ha explicat el partit a través d'un comunicat. En el document, el portaveu socialista Fernando Vicente assegura que “és important que pugui incloure aquesta regidoria per tal d’impulsar accions per a garantir la igualtat de tracte, d’oportunitats i de resultats entres dones i homes”. 

 

Vicente ja va fer aquesta reclamació al seu discurs al Ple d’investidura del 26 de maig, on va explicar que  “la creació d’aquesta regidoria serà una eina per garantir la no discriminació i el respecte a la diversitat sexual i de gènere en tots els àmbits de la nostra vila”. La instància demana que l’eix de les polítiques i de les actuacions de la nova regidoria, la qual podria o bé substituir o bé ampliar les actuacions de l’actual regidoria d’Igualtat, s’haurien de centrar en la lluita contra la desigualtat i el sexisme i en l’aposta per l’equitat de gènere.

 

El grup municipal socialista, a més,  considera que les desigualtats entre home i dona i per motius de diversitat LGTBI “provenen de les desigualtats generades pel sistema sexista i patriarcal” i expliquen que “aquesta regidoria serà per tant imprescindible per a promoure una estreta coordinació entre les polítiques per la diversitat sexual i de gènere amb les polítiques adreçades a l’equitat de gènere entre dones i homes”. “Per tant, des de la importància d’incorporar la perspectiva de gènere i la mirada feminista a totes les actuacions que duu a terme l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, aquesta regidoria ens permetrà assolir una vila més democràtica, justa i respectuosa”, explica el portaveu en el document.

 

Finalment, el nou cartipàs dissenyat pel govern del Bloc Olesà ha ecidit rebatejar la fins ara regidoria d'Igualtat amb el nom de regidoria de Polítiques de Gènere i LGTBI+.


Logo Diputació de Barcelona
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50