Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Desplegament tecnologia 4G a Olesa de Montserrat8/5/2017


Les operadores de telefonia mòbil, Telefónica, Vodafone i Orange, començaran a oferir a Olesa serveis sobre la xarxa 4G a la banda 800MHz que permetran gaudir de connexions mòbils d'alta velocitat sobre tecnologia LTE (4G) amb una millor cobertura a l'interior dels edificis i major extensió geogràfica. Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la Televisió Digital Terrestre (TDT), els operadors han posat en marxa Llega800, entitat encarregada de solucionar qualsevol afectació en la recepció del senyal de televisió.

El desplegament 4G s'emmarca en el que estableix el Reial Decret 805/2014, de 19 de setembre, amb data 1 d'abril de 2015 en què es va procedir a l'alliberament de les freqüències entre 790 i 862 MHz (canals 61 al 69 de UHF) que fins llavors es feien servir per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés també conegut com Dividend Digital. A partir de llavors, aquestes freqüències van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per prestar els seus serveis de telefonia mòbil 4G.

 

La prestació dels serveis mòbils en aquesta banda pot comportar l'aparició de determinades afectacions en la recepció del senyal de Televisió Digital Terrestre (TDT), a causa que anteriorment s'utilitzava per al servei de TDT. En previsió d'això, el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, a través de l'Ordre IET/329/2015, de 26 de febrer de 2015, ha establert el procediment d'actuació per solucionar aquest tipus de problemes de forma totalment gratuïta i causant les mínimes molèsties possibles a la ciutadania:

  • Llega800 és l'entitat gestora encarregada d'oferir els serveis que garantiran la compatibilitat entre la posada en marxa de l'emissió del 4G a la banda 800 MHz i la recepció del servei de TDT.
  • Qualsevol ciutadà pot sol·licitar a Llega800 la solució de les afectacions produïdes pel desplegament de 4G a la banda de 800 MHZ. A efectes preventius, les persones residents a les zones més afectades, rebran al seus domicilis una comunicació informant del servei d'adaptació preventiva de l'antena que s'ofereix gratuïtament.
  • Per gestionar aquests serveis, s'ha posat a disposició de la ciutadania un telèfon d'atenció gratuït (900.833.999) i una pàgina web www.llega800.es

Tríptic informatiu


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017