Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Consells en cas d'avís per forts vents2/1/2018


 

Tot i que Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’alerta del Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya VENCAT, es recomanda seguir aquests consells en cas de fortes ventades: 

 

CONSELLS DE SEGURETAT PER LA POBLACIÓ:

· Vigileu amb el mobiliari urbà, l'enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l'arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.

· No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.

· Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscosos. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis. El vent els podria fer caure a sobre d'aquests.

 

Si heu de viatjar

· Consulteu les prediccions del temps i l'estat de les carreteres. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera.

· Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via. Cal alentir la marxa, ser prudents en els avançaments i mantenir les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.

· Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.

 

Si feu una activitat de lleure

· Aneu amb compte al practicar esports a l'aire lliure.

· A la muntanya, extremeu les precaucions i no us apropeu ni passegeu pels penya-segats. Tingueu en compte que el vent pot arrossegar objectes voluminosos (per exemple, pedres per un pendent pronunciat), així com afavorir l'acumulació de neu amb el consegüent augment del perill d'allaus.

 

 

 


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017