Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Olesa acull la 2a Taula territorial de l'Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat13/6/2018

La jornada tractarà sobre la gestió dels serveis públics des de l'Economia Social i començarà, aquest dijous 14 de juny, a les 9.00h a la sala d'actes de la Comunitat Minera Olesana.L’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat celebra la propera Taula Territorial a Olesa de Montserrat. Serà aquest dijous, 14 de juny, a la sala d’actes de la seu de la Cooperativa Minera Olesana, en un acte organitzat amb la col·laboració del departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa. L’alcaldessa d’Olesa, Pilar Puimedon, serà l’encarregada de fer la cloenda de la jornada, en la qual també hi participarà el regidor de Promoció econòmica, Dídac Solà, i el president de la Comunitat Minera Olesana, Joan Arévalo, que parlarà de l’exemple de model de gestió de la Minera, que és cooperativa des de fa 25 anys.

 

Aquesta segona Taula Territoria té com a objectiu crear un espai al voltant de la proposta ‘La gestió dels serveis públics des de l’Economia Social: Èxits i Reptes’. El coordinador de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, Vicenç Tur, ha remarcat que l’objectiu d’acollir aquesta jornada és acostar l’economia social als olesans i olesanes i explicar a totes les persones interessades els casos de cooperatives d’èxit amb la gestió de serveis públics com serveis socials o gestió de residus. Tur ha destacat el fet que des d’Olesa de Montserrat s’aporti l’experiència de la cooperativa de la Comunitat Minera Olesana com a model de gestió de l’aigua.

 

La jornada començarà a les 9h del matí amb la rebuda dels participants. A continuació, es donarà la benvinguda institucional per part de la Direcció General d’Economia Social, Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa, l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Cooperativa Minera Olesana, i s’abordaran els objectius de la 2a Taula Territorial de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat.

 

La primera part comptarà amb la participació de la Cooperativa Minera Olesana, que enguany celebra el seu 150è aniversari així com el seu 25è aniversari com a Cooperativa, un exemple d’èxit del model mixt de gestió de serveis públics. A les 11 del matí tindrà lloc la primera taula d’experiències d’èxit de la gestió de serveis públics bàsics per part d’entitats de l’Economia Social, Solidària i Cooperativa que actualment gestionen serveis municipals a diversos municipis del territori. Aquesta taula la formaran Suara Cooperativa, Fundació Integral Laboral Àuria, i Xavier López, Director de desenvolupament de la Fundació Ampans.

 

A les 12.15 hores s’obrirà un espai de reflexió oberta i col·lectiva entorn dels reptes de la gestió dels serveis municipals i del paper de les entitats d’Economia Social, Solidària i Cooperativa en donar-hi resposta, a través de diversos models. Aquesta taula estarà integrada per la Regidora de l’Ajuntament de Vallirana,  l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, i per les Entitats d’Economia Social, Solidària i Cooperativa que participen a la taula d’experiències, així com la Cooperativa Minera Olesana.

 

La segona taula Territorial de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat es clourà amb una plenària i clausura de l’acte a les 13.30 hores per part de l’alcaldessa d’Olesa de Montserrat, Pilar Puimedon.

 

 

 


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017