Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

El Banc de Sang i Teixits visita aquesta setmana Olesa de Montserrat12/6/2018

El Banc de Sang i Teixits vindrà dimecres 13 de juny a la Casa de Cultura de 17h a 21h i el dissabte 16 de juny a la plaça de l'Oli de 10 a 14h.Olesa de Montserrat és un municipi amb una molt bona resposta de la població pel que fa a les campanyes de donació de sang que organitza el Banc de Sang i Teixits a la població i, és per aquest motiu, que cada tres mesos s'organitzen visites ja que, de mitjana, s'aconsegueixen unes cinquantes donacions durant una tarda. 

 

Qualsevol persona d'entre 18 i 70 anys que tingui un bon estat de salut pot ser donant de sang. En qualsevol cas, abans de fer la donació, un metge ens avaluarà el nostre estat de salut i s'assegurarà que complim tots els requisits com per exemple en el cas de les dones embarassades que no poden donar sang o les persones que s'han fet recentment un tatuatge o han fet determinats viatges a l'estranger. 

 

Les persones que donin sang ajuden com a mínim a tres persones ja que cada bossa de sang es separa en tres bosses diferents. En una d'aquestes bosses s'hi guarden els glòbuls vermells, hematies o eritròcits, que són els encarregats de distribuir l'oxigen per tot el cos i que són necessaris en cas de pèrdua de sang. Això passa en casos d'intervencions quirúrgiques complexes o bé quan hi ha un accident greu. En una altra bossa es guarda el plasma, que és la part líquida de la sang i que fa falta a les persones que tenen problemes al fetge. També hi ha nens petits que neixen sense defenses i gràcies a la transfusió de plasma poden seguir vivint sense patir infeccions greus.  En darrer lloc, la tercera bossa és per guardar les plaquetes,  cèl·lules molt petites de la sang però molt necessàries per evitar les hemorràgies.

 

El Banc de Sang i de Teixits s'instal·larà a la Casa de Cultura el dimecres 13 de juny de 17.00h a 21.00h i el dissabte 16 de juny de 10h a 14h a la plaça de l'Oli.

 


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017