Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat signa un crèdit de més de 807.485 € per inversions amb la Diputació de Barcelona15/5/2018

Aquest crèdit s'inclou en una línia de préstec per a inversions a un tipus d'interès preferencial. Del total de l'import del préstec, 24.932,36€ estan subvencionats per la Diputació de Barcelona. La Diputació, a més, ha concedit un altre crèdit, a interès zero, de 175.000 € per a la construcció de la nova comissaria de la Policia Local.L'alcaldessa d'Olesa de Montserrat, Pilar Puimedon, ha signat amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, un crèdit per valor de 807.485€ a un tipus d'interès preferencial, dels quals 24.932,36 € subvencionats per la mateixa Diputació. Aquest crèdit s'inclou en una línia de préstecs per a inversions i gràcies a un conveni signat entre la Diputació de Barcelona i el Banc de Sabadell per impulsar el Programa Crèdit Local amb l'objectiu de permetre als ajuntaments i entitats municipals descentralitzades reduir els costos financers dels préstecs dels municipis destinats a noves inversions.  Així, les entitats locals també poden acollir-se a operacions de préstecs a llarg termini, a actuacions relacionades amb millores a la tresoreria i a línies de préstecs pont per a inversions finançades amb subvencions.

 

A l’acte de signatura del préstec també ha assistit el director de la Direcció d'Administracions Públiques de Banc Sabadell, Xavier Garcia. Al llarg de tot l’any passat, la Diputació de Barcelona va signar crèdits per valor de 158.437.879,02 euros, dels quals 6.419.531,55 euros estaven subvencionats per la pròpia Diputació.

 

D'altra banda, la Diputació de Barcelona ha concedit, en el marc de la Caixa de Crèdit que impulsa aquest organisme supramunicipal, a l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat un crèdit de 175.000 € per a la construcció de la nova comissaria de la Policia Local. La Caixa de Crèdit és un instrument de cooperació local que té l’objectiu d'atorgar crèdits als ajuntaments, entitats municipals descentralitzades i mancomunitats de municipis de la demarcació per al finançament de noves inversions, el dèficit de finançament en inversions executades i les operacions incloses en un Pla de Sanejament o Econòmic i Financer. Cada govern local pot demanar fins a 175.000 € cada any, amb l’excepció dels municipis inferiors a 1.000 habitants, que podran superar aquest límit i sol·licitar l’import necessari per cobrir les seves necessitats de finançament. El tipus d’interès és al 0% i amb una amortització màxima de 10 anys.

 

 

 


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017