Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L'Ajuntament d'Olesa posa en marxa la Carpeta Ciutadana2/2/2018

La Carpeta Ciutadana permet consultar tots els tràmits que es fan amb l'Ajuntament i en quina fase es troben. És un pas endavant dins el projecte d'implementació de l'administració electrònica.Consultar en tot moment en quina fase es troben tots els tràmits que fem amb l’Ajuntament d’Olesa ja és possible a través del web municipal www.olesademontserrat.cat gràcies a la posada en marxa de la Carpeta Ciutadana que es pot trobar a l'apartat de Seu electrònica, on també es poden trobar el catàleg de tràmits i consultar quins són els que es poden fer en línia, és a dir, sense necessitat de desplaçar-se físicament a l'Ajuntament. Per explicar tot el que permet a la ciutadania l'administració electrònica, aquest dijous a la tarda es va celebrar una sessió informativa a la qual hi van assistir, sobretot, representants d'entitats del municipi. Abans, però, l'alcaldessa d'Olesa, Pilar Puimedon, va adreçar unes paraules per remarcar les avantatges de l'administració electrònica ja que permetia fer més fàcil i ràpida la relació de la ciutadania amb l'Ajuntament així com per ser una aposta "per la transparència". 

 

La sessió informativa va anar a càrrec de Quim Mestres, director d’operacions d’Audifilm, empresa responsable de la implementació de l’administració electrònica a l’Ajuntament d’Olesa que va explicar el catàleg de tràmits, la Carpeta Ciutadana, el sistema de notificacions electròniques així com la necessitat de tenir un certificat digital per operar. Per accedir a qualsevol d'aquests nous serveis electrònics, cal entrar al web municipal www.olesademontserrat.cat i dins els menús inicials clicar a la Seu Electrònica, que és l’espai de referència que té qualsevol web institucional per tramitar amb aquell ens, en aquest cas l’Ajuntament d’Olesa.

 

Entre els apartats de la seu electrònica s’hi troba el Catàleg de Tràmits, l’espai on hi ha el llistat de tots els tràmits que la ciutadania pot fer amb l’Ajuntament i la documentació que es necessita en cada cas. Alguns d’aquests tràmits ja es poden fer en línia, és a dir, a través del mateix web sense haver de desplaçar-se a l’ajuntament. Ara bé, per poder fer aquests tràmits en línia cal tenir un certificat digital. Obtenir-lo és molt senzill, i es pot fer per dos sistemes: el primer és l’idCAT, que es pot sol·licitar gratuïtament a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) i és un certificat digital que emet el Consorci Administració Oberta de Catalunya i permet, entre d’altres, signar correus, documents electrònics i formularis web. Podeu trobar més informació a www.idcat.cat. El segon sistema és l’idCAT Mòbil, un mecanisme d’identificació i signatura electrònica orientat basat en l'enviament d’una contrasenya d'un sol ús al mòbil. Es pot utilitzar per a identificar-se en la majoria de tràmits amb les administracions catalanes i des de qualsevol dispositiu, ja que no cal instal·lar res. Per obtenir un idCAT Mòbil, cal complir els requisits següents: ser major de 16 anys, acreditar la personalitat mitjançant el DNI o NIE, i facilitar el número de la targeta sanitària i un número de telèfon mòbil. Es pot tramitar, també gratuïtament, a través del web https://idcatmobil.seu.cat.

 

Aquestes identificacions electròniques també ens permetran accedir a la Carpeta Ciutadana de la Seu Electrònica, l’espai on la ciutadania pot consultar tot el que ha tramitat amb l’Ajuntament i on s’hi poden trobar els registres d’entrada realitzats, les notificacions que hagi rebut de l’Ajuntament, i els expedients oberts amb l’Ajuntament i l’estat en el qual es troben. També conté un apartat de “rebuts” que enllaça amb l’Organisme de Gestió Tributària; un “portafirmes” en el qual l’ajuntament podrà enviar documentació que requereix signatura i un altre espai amb les dades de contacte del ciutadà o ciutadana. Durant la sessió informativa, també es va explicar el funcionament de les notificacions electròniques, com accedir-hi, així com al validador de documents, que serveix per introduir el codi de seguretat digital que es genera a qualsevol tràmit que fem amb l’administració i que ens confirmarà les dades essencials dels tràmits o peticions així com l'accés al document original. 

 

Aquesta informació, més ampliada i amb exemples pràctics es tornarà a donar a la ciutadania que ho desitgi en una sessió informativa el 13 de febrer a les 6 de la tarda a l’Auditori de la Casa de Cultura.

 

 


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2016