Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

La Brigada Municipal reposa una filera d'arbres al Parc Municipal12/1/2018

La reposició s'ha fet a la façana posterior del CAP Olesa i per substituir un seguit de pollancres per evitar problemes de salut pública i de desperfectes al paviment. Els nous arbres són d'una espècie més ornamental i adequada a l'espai.La Brigada Municipal de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat està fent la reposició d’una filera d’arbres que hi havia al Parc Municipal, just a la façana posterior del CAP Olesa, per evitar els problemes de salut pública i de desperfectes al paviment que generaven els pollancres que fins ara hi havia plantats i que generaven moltes queixes de persones afectades per al·lèrgies (a causa del borrissol que produïen especialment a la primavera) i les arrels dels quals aixecaven el paviment, amb el perill que això comporta per als vianants. El Cap de la Brigada Municipal, Miquel Carreño, ha explicat que els nous exemplars que s'han plantat pertanyen a una espècie, l’acàcia del Japó, molt més ornamental i adequada a l’espai.

 

El Cap de la Brigada ha assegurat, però, que és complicat gestionar el tema de l’arbrat urbà perquè hi ha tants detractors com defensors de certes espècies però, que la tala d'arbres al municipi sempre és la darrera opció per la qual s’opta tenint en compte que els arbres han de conviure amb la ciutadania i l’espai urbà. En aquest cas, els arbres que s’han reposat ha estat la filera ubicada a la façana posterior del CAP Olesa per substituir un seguit de pollancres, una espècie que creix molt ràpidament, més propi de l’àmbit de ribera, i que quan es van plantar, ha dit Carreño, potser no es va fer de la millor manera. Actualment eren uns arbres de molta alçada, amb arrels que creixien de forma salvatge, fent malbé el paviment i, sobretot,  generant problemes a les persones amb al·lèrgies, just en un espai on hi ha ubicat el Centre d’Atenció Primària.

 

Abans de talar cap arbre, la Brigada Municipal vetlla perquè s'acompleixin un seguit de circumstàncies i s'analitzen diversos factors: si l’arbre comporta un risc per a béns i persones, si comporta un problema de salut pública, si la tipologia de l’arbre s’adequa a l’entorn on està plantat i si està correctament plantat. En el cas de la filera de pollancres, s’acomplien tots els requisits per talar-los. Ara bé, des de la Brigada s’insisteix, per tant, que més que una tala el que s’ha fet és una reposició de l’arbrat amb una espècie diferent, l’acàcia del Japó, molt més ornamental i vistosa, que no comporta cap problema de salut pública i que, quan els exemplars hagin crescut, ho faran creant una zona d’ombra. Es tracta d’una espècie que també es pot trobar a la Rambla dels Closos.

 

Miquel Carreño, cap de la Brigada Municipal, ha explicat que hi ha altres exemplars de pollancre al Parc Municipal que també comporten alguns problemes i que ja fa un any es va haver d’actuar en la filera d’arbres que hi ha a tocar el carrer de Miquel Coll i Alentorn pels desperfectes que les arrels creaven al paviment. En aquell moment ja es van talar un parell de pollancres i no es descarta que se n’hagin de talar més d’aquesta espècie si les molèsties continuen. Segons un estudi fet per la Diputació de Barcelona, dins el terme d’Olesa hi ha un total de 3.000 arbres de diferents espècies i singularitats.

 

 


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017