Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

L’Escola Municipal d’Arts i Oficis impulsa un projecte al voltant de la mirada del desaparegut artista local Josep Campmany sobre el Quixot11/1/2018

La part principal del projecte és una exposició d’il·lustracions de Campmany fetes amb la tècnica del bolígraf, però també amb obres elaborades per alumnat de centres de secundària d’Olesa, i que s’inaugura aquest divendres, 12 de gener, a les 7 de la tarda.“El Quixot vist per Josep Campmany i altres il·lustracions” és el nom del projecte impulsat per la fundació Escola Municipal d’Arts i Oficis d’Olesa que, a través de la mirada i la tècnica que el ja desaparegut artista local, Josep Campmany, tenia del famós personatge literari, vol acostar l’art al gran públic.

 

La directora de l’Escola Municipal d’Arts i Oficis d’Olesa, Mercè Segura, ha explicat que es tracta d’un projecte fet conjuntament amb l’equip batejat com “Espai Campmany” i la col·laboració dels centres de secundària que va molt més enllà de la visió que el desaparegut artista olesà tenia del Quixot. Ara bé, el gruix de la mostra inclou diferents il·lustracions de caire conceptual de Campmany al voltant del famós personatge literari i elaborades amb una tècnica força desconeguda pel gran públic: la tècnica del bolígraf.

 

El grup impulsor d’aquest projecte ha estat el de l’autoanomenat “Espai Campmany”, integrat per diferents persones vinculades a l’artista com Carmina Checa, Pep Montoya, Cristina Pujol, Jaume Carreras, Daniel Pujol i Fernando Vicente. Tots ells han volgut continuar amb un dels objectius vitals que tenia l’artista olesà: apropar la gent a l’art. Per aquesta raó, el projecte va molt més enllà d’una exposició, i inclou un audiovisual que explica la tècnica del bolígraf.

 

La mostra també recull alguns llibres del Quixot il·lustrats amb altres tècniques, i a més, es faran diferents activitats relacionades amb el clàssic literari i les tècniques artístiques que s’hi exposen. Així, la il·lustradora local Montse Cascante farà el dia 28 de gener, a dos quarts de 7 de la tarda i a l’auditori de la Casa de Cultura, una xerrada sota el títol “El Quixot i les seves il·lustracions al llarg de la història”.  La xerrada inclourà la dansa d’un fragment del Ballet “El Quixot” a càrrec de Move On Dance Studio.

 

Abans, el dia 17 de gener, a les 8 del vespre i a l’auditori de la Casa de Cultura, el professor de literatura Ismael Mengual oferirà la conferència “Don Quijote y yo. Las correrías de dos soñadores empedernidos”, que inclourà una lectura dramatitzada a càrrec del fill del desaparegut artista local, l’actor Ignasi Campmany. 

 

Mercè Segura ha destacat la gran col·laboració que hi ha hagut en aquest projecte dels centres de secundària del municipi, ja que el projecte s’ha inclòs al Catàleg d’Activitats de la Regidoria d’Ensenyament que inclou visites guiades a la mostra, i en paral·lel s'ha fet un treball transversal d'art i literatura amb els centres, del qual també se n’exposarà una mostra de les obres resultants.

 

L’alumnat de secundària no serà l’únic que podrà gaudir d’una visita guiada a la mostra. També ho podran fer totes aquelles persones que vulguin, el dia 23 de gener, a les 7 de la tarda. Cal fer inscripció prèvia a l’Escola d’Arts i Oficis.

També cal inscripció prèvia per al taller per treballar la tècnica del bolígraf que l’Escola Municipal d’Arts i Oficis ha preparat per al dia 25 de gener, a les 6 de la tarda. Es tracta d’una tècnica poc coneguda en la qual es va especialitzar Josep Campmany i que ara podrà descobrir el gran públic. El públic també podrà descobrir o redescobrir en alguns casos l’obra de Josep Campmany, que va morir l’agost de 2013 deixant enrere 27 anys de feina apassionada com a professor de pintura artística a l’Escola Municipal d’Arts i Oficis. La directora del centre, Mercè Segura, ha destacat la gran passió per l’art que Campmany va voler i saber transmetre als seus alumnes.

 

 “El Quixot vist per Josep Campmany i altres il·lustracions” s’inaugura aquest divendres, a les 7 de la tarda, a la Casa de Cultura i es podrà visitar fins el dia 28 de gener.


  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Reconeixement AOC Logo Infoparticipa
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional