Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Èxit de participació a les sortides guiades organitzades per l'Ajuntament d'Olesa durant el 201710/1/2018

Un total de 1.233 persones van participar al llarg del 2017 en les 41 sortides guiades de cap de setmana organitzades per l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat.El servei d’activitats i excursions guiades de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, coordinat des del Departament de Medi Ambient, ha clos el 2017 amb un balanç molt positiu. L’Ajuntament disposa des del 2015 d’un guia de natura local que s’encarrega de coordinar i dinamitzar les diferents activitats guiades amb la intenció de promocionar tan l’àmbit urbà com natural del terme municipal d’Olesa de Montserrat.

 

Aquest servei ofereix al llarg de tot l’any un ampli ventall temàtic d’activitats guiades per arribar a tots els públics, com ara sortides de descoberta i aventura, activitats solidàries, sortides divulgatives, activitats de recuperació de patrimoni, activitats de conscienciació, sortides turístiques, i rutes de caire esportiu i lúdiques. També es fan activitats coorganitzades entre diferents departaments de l’ajuntament i amb entitats locals.

 

Entre les activitats realitzades destaca el Projecte Fonts i Camins que treballa per la recuperació i conservació del patrimoni natural; les sortides amb la cadira Joëlette, que permeten accedir al medi natural a persones amb mobilitat reduïda; les sortides saludables dins el programa “Fem Salut, Olesa!” que es realitzen tots els dimarts i dijous laborables, i les sortides guiades de cap de setmana. Pel que fa a aquestes últimes, s’han realitzat un total de 41, amb una assistència acumulada de 1.233 persones i una mitjana de 31 persones per sortida.

 

Les excursions es van engegar ja fa dos anys d’una forma espontània i l’interès ha estat el creixent sobretot aquest darrer 2017, ja  que tots els mesos s’han ofert propostes. Amb els bons resultats obtinguts,  la voluntat municipal és que aquestes activitats tinguin continuïtat, segons ha manifestat el guia i coordinador de les excursions, Joan Soler. 

 

Algunes activitats guiades ja s’han consolidat, com ara la travessa de les tres ermites que es fa a l’octubre, o l’observació de la pluja d’estels que es fa a l’agost. Altres activitats han estat tota una novetat enguany, com la participació en la campanya de conscienciació “Let’s Clean Up Europe” que consistia en una neteja forestal de deixalles; l’excursió titulada “A la recerca de les orquídies!” o bé les dues trobades d’instagramers, entre d’altres.

 

L’activitat que ha tingut més èxit ha estat l’observació de les llàgrimes de Sant Llorenç, que va aplegar els dies 12 i 13 d’agost un total de 236 persones. També tenen molta participació les rutes que ressegueixen el nou camí del riu Llobregat. La participació a les excursions, a més, no només és olesana. Les sortides fotogràfiques d’instagramers han aglutinat participants d’arreu de Catalunya.

 

Malgrat les bones xifres de les caminades, des del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olesa es volen potenciar encara més aconseguint nous participants, i per aquest motiu ja s’han posat en marxa nous mecanismes de promoció, més enllà de les xarxes socials i mitjans de comunicació municipals. Tanmateix, s’ha habilitat un nou  correu electrònic per a fer les inscripcions de les sortides:  rut...@olesademontserrat.cat.

 

De cara aquest any 2018 s’estan preparant noves propostes, com ara convidar a especialistes en temes ornitològics o en animals invertebrats per ampliar la informació de la temàtica de la sortida.


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017