Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Nova edició de la Campanya dels Somriure per tal que cap infant es quedi sense joguines per Reis3/1/2018

Els dies de recollida són demà, dijous, i divendres, 4 i 5 de gener, de 9 del matí a 1 del migdia i de 4 a 8 de la tarda, i cal portar els regals al Casal d'Olesa, al carrer Metge Carreras número 69.Queda ben poc per a què Olesa pugui donar la benvinguda a Ses Majestats els Reis d’Orient. Serà  divendres quan els Reis arribaran a Olesa per participar en la gran cavalcada i entregar els regals a tots els nens i nenes del municipi. I mentre els Reis Mags venen cap a Olesa, i com passa des de fa ja 36 anys, un grup de voluntaris i voluntàries locals tornen a organitzar La Campanya del Somriure. Es tracta d’una iniciativa solidària que té per objectiu que ni les dificultats econòmiques ni les problemàtiques socials puguin espatllar la nit de Reis als més petits. Per això, al llarg de dos dies es recullen joguines i material escolar, i la nit del dia 5 es reparteixen entre aquelles famílies especialment desafavorides. Els dies de recollida són demà, dijous, i divendres, 4 i 5 de gener, de 9 del matí a 1 del migdia i de 4 a 8 de la tarda, i cal portar els regals al Casal d'Olesa, al carrer Metge Carreras número 69.

 

La "Campanya del Somriure" és una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu fer arribar la Nit de Reis i la seva màgia a totes les cases olesanes, per tal que tots els nens i nenes de la nostra vila tinguin, per Reis, una joguina. Per això, i des de fa ja 36 anys, organitzen una recollida de joguines i material escolar nou o en bon estat, que després, entrada la nit, es duen als infants. Una de les voluntàries, Marta Puig, ha explicat que enguany són 252 nens i nenes, de 130 famílies diferents, les que es beneficiaran de la Campanya del somriure.

 

Per fer possible que cap nen o nena es quedi sense joguina la nit de Reis, i a banda de la col·laboració de les botigues de joguines del municipi i de les aportacions ciutadanes, la Campanya del Somriure també compta amb una subvenció de 1.500 euros que li atorga l’Ajuntament d’Olesa.

 

Malgrat que sovint es pensa sobretot en participar aportant-hi joguines, els voluntaris i voluntàries també demanen contes infantils i material escolar. Evidentment, hi tenen cabuda tot tipus de joguines, sempre que no siguin de caire bèl·lic. Com sempre, des de la Campanya del Somriure es demana que qui vulgui participant ho faci portant joguines noves. Si la joguina no és nova, per saber si es pot portar el consell és senzill, perquè només ens hem de fer una pregunta: voldríem aquesta joguina per als nostres fills i filles?

 

Des de l'organització de la Campanya del Somriure es recorda que el llistat dels beneficiaris és resultat d’inscripcions prèvies i del que s’aporta des del Serveis Socials municipals, que són els qui defineixen quins els nens i nenes seran els beneficiaris de la campanya. Aquest any seran 252 els nens i nenes que rebran un lot de la campanya del somriure, molts més del que se’n beneficiaven ara fa uns anys. I és que, al llarg dels seus 36 anys d’història, els voluntaris i voluntàries de la Campanya del somriure han hagut de modificar la seva logística per poder atendre tota la demanda. D’aquí que, a banda de joguines, també es necessitin més mans per fer possible la nit màgica. Per exemple enguany faria falta alguna persona que hi vulgui participant aportant i conduint una furgoneta que cobreixi una de les sis rutes que es fan.

 

Els lots que rep cada nen s’intenta que siguin variats i incloguin material escolar. Per als nadons, també es fan lots especials amb productes com llet corporal o tovalloletes. Per als qui dubten en col·laborar o no en la Campanya del Somriure, potser perquè considera que una joguina no és un servei o producte bàsic, Marta Puig ha volgut recordar que el dret al joc és un dels drets dels infants reconegut per les Nacions Unides.

 

 

 


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017