Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Centenars de nens i nenes entreguen al Patge Viu-Viu les cartes adreçades als Reis d'Orient31/12/2017

L'escenari del Teatre de La Passió d'Olesa ha acollit, un any més, l'emissari reial i els seus ajudants, encarregats d'entregar a Ses Majestats les cartes amb els desitjos per la nit del dia 5 de gener. Precisament, aquella mateixa nit, el patge tornarà a Olesa per participar amb els tres Reis d'Orient a la gran cavalcada.El Teatre de La Passió d'Olesa ha estat un cop més l'escenari on el Patge Viu-Viu i els seus màgics ajudants han recollit els centenars de cartes que els han lliurat nens i nenes del municipi. I és que, superats els àpats nadalencs i amb la celebració de Cap d’Any a tocar, els olesans i olesanes més menuts esperen amb impaciència la nit més màgica de l’any: la nit de Reis i la cavalcada de Ses Majestats els Reis de l’Orient. Abans, però, centenars de els nens i nenes han tingut l’oportunitat aquest dissabte d’entregar a l’emissari reial, el patge Viu Viu, la carta amb els seus desitjos.

 

Com ja és habitual, nens i nenes acompanyats de les seves famílies han fet cua aquest dissabte pacientment dins la sala del teatre de la Passió per poder fer una acció indispensable per aconseguir que els Reis Mags portin molts regals: entregar la carta amb la llista de desitjos. Una carta en la qual tots els nens i nenes afirmen que s’han portat d’allò més bé al llarg de l’any. Cartes petites, grosses, pintades a mà, amb fotografies de les joguines, escrites amb l’ajuda dels pares, cartes compartides... N’hi havia de molts diverses, però totes amb un element comú: la il·lusió.

 

En declaracions a Olesa Ràdio, un dels tres patges que ha visitat Olesa per recollir les cartes reials ha assegurat que, en general, els infants d'Olesa s'han portat "força bé" durant el 2017 i que, per tant, "de ben segur que molts dels desitjos que han escrit es faran realitat". Ara, després d'una tarda sencera recollint cartes i parlant personalment amb cadascun dels infants, el Patge Viu-Viu i la seva comitiva reial ho traslladaran a Ses Majestats els Reis d'Orient, amb qui reapareixaran conjuntament el vespre del dia 5 de gener, en una gran cavalcada pels carrers del municipi.

 

Una gran cavalcada per una nit màgica

 

Així doncs, els patges tornaran aquest divendres a Olesa, aquest cop acompanyats pels Reis d'Orient, que protagonitzaran, a partir de les 6 de la tarda, la gran Cavalcada ReialEnguany, el recorregut serà també molt similar al d'anys anteriors. Ses Majestats, després de la seva arribada a la plaça de Dr. Fleming o plaça de l'Estació amb tren, pujaran a les seves carrosses per poder saludar ja a tots els olesans i olesanes que surtin al carrer.

 

La llarga comitiva anirà des de la plaça de Dr. Fleming, pujarà pel carrer Pau Casals fins arribar a l'Avinguda Francesc Macià on, girant a l'esquerra, està previst que vagi fins al carrer d'Amadeu Paltor, al barri dels Closos. A continuació, la comitiva reial enfilarà el carrer Argelines per accedir als carrers on tradicionalment es concentren més ciutadans per donar-los la benvinguda. Des del carrer Argelines, i previsiblement ja enmig de la multitud, seguiran cap al carrer d'Anselm Clavé fins a Jacint Verdaguer, on tombaran a la dreta, per tornar a agafar l'avinguda de Francesc Macià, que els portarà fins la Plaça Catalunya.

 

Allà és previst que siguin rebuts per l'alcaldessa del municipi, Pilar Puimedon, que entregarà a Ses Majestats els Reis d'Orient la clau que obre la porta de totes les cases del municipi. Només a partir de llavors, els més petits ja podran marxar cap a les seves llars, a preparar un darrer most per als reis, patges i els seus camells. I és que, ja de nit, passaran per cadascuna de les cases d'Olesa, per deixar-hi il·lusió en forma de regals. En cas de pluja, està previst que la rebuda als Reis d'Orient es faci dins el Teatre de La Passió d'Olesa, a partir de les 18:30h i en diferents torns. 

 

 

 


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017