Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Èxit de la 2a trobada d'instagramers a Olesa de Montserrat4/12/2017

La quarentena de persones participants han fet una valoració molt positiva de la ruta urbana proposada així com l'organització. A la segona trobada han participat veïns i veïnes d'Olesa de Montserrat però també d'altes poblacions com Barcelona, Sant Pere de Ribes, Lleida i Canet de Mar.Una quarantena de persones vingudes d’arreu de Catalunya han participat aquest diumenge al matí a la 2a Trobada d’Instagramers d’Olesa de Montserrat, promoguda conjuntament entre els departaments de Medi Ambient i de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament d'Olesa de Montserrat, amb l'objectiu de donar a conèixer als visitants conèixer de primera mà alguns dels indrets més representatius del municipi. A través d’una visita guiada, s'ha pogut descobrir els secrets que amaga la Torre del Rellotge i l’antic Castell d’Olesa, així com també visitar les instal·lacions del Molí d’Oli o descobrir les interioritats del teatre de La Passió, entre d’altres indrets. La valoració per part de les persones que hi van participar ha estat més que positiva, per l'organització de la ruta així com l'encert dels llocs visitats.

 

Per segona vegada, els departaments de Medi Ambient i Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament d'Olesa de Montserrat han tornat a unir esforços amb l’objectiu d’atraure visitants al municipi a través d'aquesta trobada que  busca promocionar Olesa a través de les imatges que els amants d’Instagram difonen als seus perfils. Així, des de l’Ajuntament es pretén, d’una manera original i divertida, implicar i fer partícips a la ciutadania en la posada en valor d’aquests atractius a través de les seves fotografies a la xarxa. En aquesta ocasió, però, la sortida ha consistit en una ruta urbana pels principals indrets del municipi així com fer un repàs a les festes i tradicions més arrelades. 

 

Tot just començar la ruta, els visitants han trobat tres miquelets als peus de la Torre del Rellotge, que els han explicat la vinculació del municipi amb aquesta milícia catalana de la Guerra de Successió, i han donat a conèixer La Festa dels Miquelets. A partir de les explicacions històriques de l’arxiver de la Parròquia, Xavier Rota, els participants també han pogut descobrir els secrets més ben guardats de la Torre del Rellotge, la història de l’Antic Castell d’Olesa i  els documents més rellevants conservats a l’Arxiu Parroquial. La trobada ha continuat amb la visita al Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà, amb el seu fons de ceràmiques com a element destacat.

 

La Trobada també ha tingut espai per la gastronomia quan els i les visitants han pogut tastar el Pa dels Miquelets amb oli d’Olesa tot descobrint i fotografiant el funcionament del Molí d’Oli de la mà de Miquel Picart, president de la Fundació Agrícola Olesana. La trobada ha acabat amb una extensa visita al teatre de La Passió d’Olesa, on els instagramers han gaudit de l’experiència de trepitjar l’escenari d’un dels teatres més imponents d’Europa.

 

 

L’organització ja treballa en una nova edició de cara al primer semestre del 2018, probablement dedicada de forma monogràfica a les representacions de La Passió.


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017