Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Prop de 3.000 alumnes d’infantil i primària d’Olesa comencen el nou curs escolar12/9/2017

Uns 2.830 alumnes d’infantil i primària han iniciat aquest dimarts a Olesa el nou curs escolar 2017-2018 en les diferents escoles públiques i concertades del municipi, concretament 845 d’infantil i 1.985 de primària. Des del departament d’Ensenyament de l’Ajuntament han destacat la normalitat en la que s'ha desenvolupat l'inici de les classes.Il·lusió pel retrobament amb els companys i companyes i alguns plors entre els infants més petits que comencen l’etapa escolar. Aquestes han estat les escenes habituals a l’inici del nou curs avui dimarts, que a Olesa de Montserrat ha portat a les aules a un alumnat que ascendeix a 2.830 alumnes d’educació infantil i primària i que ha engegat amb normalitat i sense incidències el curs 2017-2018, segons ha informat el departament d’Ensenyament.

 

Dijous serà el torn de l'alumnat de secundària i de batxillerat. A Olesa aquest curs hi ha un total de 1.322 alumnes matriculats a secundària, i 347 a batxillerat. Quant a cicles formatius, aquest any cursaran grau mitjà un total de 444 alumnes, 52 faran algun cicle de grau superior i 23 alumnes més faran el programa de formació inicial.

 

Ampliació de l'oferta formativa al Daniel Blanxart
Des del departament d’Ensenyament de la Generalitat destaquen per aquest curs la formació professional, que comptarà amb més de 10.000 alumnes, 225 centres implicats, 114 títols impartits i més de 3.600 empreses i entitats col·laboradores. Precisament, Olesa de Montserrat  és un dels municipis on s’ofereix formació dual i una de les novetats del nou curs és l’ampliació de l’oferta de cicles formatius a l’institut Daniel Blanxart, amb la recuperació del cicle formatiu de grau mitjà en Gestió Administrativa i l’oferta d’un nou cicle, també de grau mitjà, d’atenció a les persones en situació de dependència, aquest darrer de tipus dual. 

 

Per la seva banda, les llars d’infants ja van arrencar el curs el passat 6 de setembre amb un total de 243 nens i nenes d’entre 0 i 3 anys. Aquestes són dades facilitades pel departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Olesa, a partir de les xifres ofertes pels Serveis Territorials d’ensenyament al Baix Llobregat.

Més d’un milió i mig d’escolars a tot Catalunya
A tot Catalunya, la xifra d’alumnat és d’1.562.780 alumnes matriculats, fet que suposa un increment de 2.700 respecte el curs 2016-2017. L’augment es registra, sobretot, a la secundària, tant obligatòria com post-obligatòria.

Encara que la xifra d’alumnes a Infantil es redueix pel descens de la natalitat, aquest curs augmenten les classes de P-3, per primera vegada en sis anys, com a conseqüència de la reducció aplicada en el nombre d’infants per aula (la ràtio mitjana és de 21,03 nens per grup).


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2016