Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Bona participació durant la celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Olesa de Montserrat11/9/2017

350 persones assisteixen al sopar al Parc Municipal per celebrar la Diada i unes 500 persones s'apleguen al voltant del llac municipal per gaudir de les havaneres.Els actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya es van concentrar diumenge 10 de setembre a partir de les 19.00h amb animació infantil al Parc Municipal, al mateix temps que durant tota la tarda es va desenvolupar la 31a Fira de Jocs organitzada per La Xarxa. A les 19.30h va començar el preludi de "La nit de la Diada" amb ballada de sardanes a la zona de Cal Mané amb la Cobla Vila d'Olesa i organitzada per l'ACF Olesa Sardanista. El sopar, l'acte central de la celebració, va començar a les 21.15h i va comptar amb la participació de 350 olesans i olesanes. Després del sopar, a partir de les 23.00h van començar les havaneres amb el grup Peix fregit i rom cremat per a tothom. Les persones que van decidir només participar de les havaneres disposaven de cadires a la zona de la gespa d'un dels laterals del llac per poder-hi gaudir còmodament.

 

Durant la mitja part de les havaneres, l'alcaldessa d'Olesa, Pilar Puimedon, acompanyada de regidors i regidores del consistori del Bloc Olesà, ERC i PdCat-Demòcrates, va oferir un parlament institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Puimedon va explicar que enguany, com a conseqüència de la situació política el parlament no va consistir en un "manifest consensuat" com era habitual, ja que "malauradament aquest any aquest consens no s'ha donat". Per tant, Puimedon va optar per fer un parlament centrat en la situació política excepcional d'aquests dies, amb el compromís com alcaldessa que farà "tots els possibles per permetre la votació" perquè considera "que és el meu deure". L'alcaldessa va lamentar les amenaces que reben els càrrecs electes amb penes de multa, presó i inhabilitacions per l'únic fet de deixar votar i condemna accions com els escorcolls a mitjans de comunicació. 

 

 

 

Paral·lelament a la celebració municipal de la Diada, el comitè de campanya "Olesa pren partit" va organitzar actes de celebració alternatius que van començar a les 23.00h a la Plaça de les Fonts amb una "Marxa de Torxes per la Independència" que va comptar amb un centenar de participants i que va acabar al Memorial 158 amb una lectura d'un manifest. A la mitjanit, es va dur a terme la presentació de la campanya a favor del referèndum a la Plaça Nova.  

 

 Aquest dilluns, 11 de setembre, la secció local de l'ANC "Olesa per la Independència" ha tornat a mobilitar més de 400 olesans i olesanes per participar de la gran manifestació que es farà a la tarda. 

 


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2016