Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

Consells preventius per quan es marxa de vacances9/8/2017

Policia Local i Mossos d'Esquadra donen consells preventius durant el període d'absència com buidar les bústies, no expressar-ho a les xarxes socials i remoure sovint la posició de les persianes.La Policia Local d'Olesa  i els Mossos d'Esquadra han informat de les mesures preventives que cal fer en cas de deixar el domicili buit per gaudir d'uns dies de vacances, ja que, siguin grups organitzats o delinqüents, habituals, cal ser el màxim de caut per evitar sorpreses.

 

D'una banda es recomana que algun familiar o veí passi cada dia per la vivenda a buidar la bústia, canviar les alçades de les persianes o deixar algun llum encès a la nit. Sí no és possible aquesta opció, es proposa abans de marxar, no deixar les persianes totalment baixades, posar temporitzadors per a la llum, tv o aparells d'àudio que donin indicis que hi ha algú en el domicili.

 

Altres de les mesures preventives són no guardar jocs de claus sota estores, dins torretes o llocs que siguin de fàcil accés, no expressar obertament a les xarxes socials el termini d'absència del domicili, no penjar fotos del lloc on s'estiueja, així com tampoc deixar un missatge al contestador que s'està de vacances. També cal tancar bé les portes d'entrada dels blocs d'habitatges i garatges en edificis plurifamiliars.


Finament cal tenir un inventari dels elements més atractius de sostraure en el propi domicili com aparells electrònics, joies i d'altres, amb fotos, inscripcions o referències, per tal que si es troben, es puguin identificar. En cas de robatori cal avisar a la Policia Local que farà una primera inspecció i posteriorment intervindrà la policia científica per detectar les digitals i per acabar, cal posar la denúncia dels fets.


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2016