Escut de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat
+
avui

El Consorci de Turisme del Baix Llobregat impulsa un pla turístic per a la zona nord de la comarca17/7/2017

Des de l’Ajuntament d’Olesa aquesta iniciativa es veu com una gran oportunitat per potenciar el municipi en l'àmbit turístic i per tant també com a nova font d’impuls econòmic.El Consorci de Turisme del Baix Llobregat està impulsant la creació d’un Pla de Turisme de la zona nord de la comarca, que impulsi els atractius turístics dels municipis d’Olesa de Montserrat, Esparreguera, Abrera, Martorell, Collbató, Sant Esteve Sesrovires i Castellví de Rosanes. Des del consell comarcal es calcula que el pla estarà llest a finals d’any, amb vistes a que comenci a caminar no només destacant l’oferta turística de cada municipi, sinó creant-ne de noves. Des de l’Ajuntament d’Olesa aquesta iniciativa del Consorci de Turisme del Baix Llobregat es veu com una gran oportunitat per potenciar el municipi a nivell turístic i per tant també com a nova font d’impuls econòmic.

 

La consellera de Turisme del Baix Llobregat, Mireia Monfort, ha destacat que el que pretén aquest pla és millorar l’oferta turística de la zona nord del Baix Llobregat i posar en valor tots aquells recursos de què disposa cada municipi, així com crear nous productes de promoció turística. I tot plegat buscant també un relat turístic que englobi tota la zona. Per elaborar aquest projecte des del Consorci de Turisme estan mantenint reunions amb els diferents ajuntaments implicats, tant en l’àmbit polític com en l’àmbit tècnic, en aquest darrer cas de diferents departaments municipals. També es mantenen reunions amb experts locals i diferents agents implicats en l’àmbit turístic.

 

Segons ha destacat Mireia Monfort, la proposta de tirar endavant aquest pla va partir del Consorci de Turisme precisament en constatar que històricament potser no s’havia posat en valor les potencialitats turístiques de la zona nord de la comarca. Ara no només es vol fer això sinó també crear nous productes turístics que siguin referència també a la comarca. La Consellera de Turisme del Baix Llobregat ha destacat que la zona nord del Baix Llobregat té la gran potencialitat que representa estar a prop de Barcelona i també de la muntanya de Montserrat, sobretot per atraure el turista que ve de fora. Ara bé, també caldrà aprofitar el projecte de les Vies Blaves per atraure el turisme familiar intern.

 

Mireia Monfort ha volgut deixar molt clar que aquest vol ser un estudi molt pràctic que, a banda de revisar els recursos turístics de cada municipi, sobretot permeti creuar els recursos de cada població per generar nous atractius i nova oferta turística a la zona. A més, l’estudi es pot beneficiar també del que inclou el Pla de Senders Turístics del Baix Llobregat i el projecte de la Via Blava Llobregat. L’objectiu del consorci de turisme del Baix Llobregat és el d’enllestir les reunions amb els ajuntaments aquest mes i també amb l’empresa redactora del pla per poder tenir el primer esborrant el mes de seembre i estigui totalment enllestit a finals d’any. També estan buscant la millor manera de dinamitzar-lo perquè es pugui materialitzar de manera conjunta entre tots els municipis implicats.

 

Per la seva banda, el regidor d’Empresa i Ocupació, Dídac Solà, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa del Consorci de Turisme. Per a la reunió mantinguda aquesta setmana amb l’Ajuntament d’Olesa, des del consistori olesà ja es va presentar un recull de totes les potencialitats que té el municipi. L’experiència del consorci, ha dit Solà, permetrà seleccionar quins elements tenen més potencialitats.

 

Quant a les potencialitats turístiques que té Olesa de Montserrat el regidor ha destacat un bon nombre d’elements, tant de caire patrimonial, com natural, gastronòmic o de tradició, com per exemple la torre del rellotge, les barraques de pedra seca, les rutes esportives, l’oli d’Olesa, les Ribes Blaves, tradicions com la Passió o Misteris i festes com la dels Miquelets. L'ajuntament d'Olesa ja disposa d'un portal web en el qual es poden trobar tots aquestes atractius turístics locals, a través de l'adreça www.turismeolesademontserrat.cat.

 

Una de les mancances que té Olesa pel que fa a l’impuls turístic és el fet de no disposar d’un hotel o alberg on poder fer nit. En aquest sentit, Dídac Solà ha explicat que l’Ajuntament està seguint dues vies per fer-ho possible: la via privada, mitjançant negociacions amb un particular, i també la via pública, ja que una de les possibilitats, ha dit, és estudiar si es pot plantejar habilitar com a alberg l’edifici municipal de cal Puigjaner.

 


  • Twitter
  • Facebook
  • RSS
Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Plaça de Fèlix Figueras i Aragay, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Tel.: 93 778 00 50
Logo Diputació de Barcelona Logo Generalitat de Catalunya Logo Fons  europeu de desenvolupament regional Logo Infoparticipa 2017